Foto: AFP/Scanpix

Jaunā Francijas prezidenta Emanuela Makrona inaugurācijas ceremonijā svētdien, 14. maijā, debitēja arī jauns valsts galvas automobilis – "Citroen" ražotais "DS" markas apvidus automobilis "DS 7 Crossback", kas ir pielāgots speciāli prezidentam un ar kuru viņš brauca pa Elizejas laukiem.

Prezidenta automobilis izgatavots uz sērijveida "DS 7 Crossback" bāzes, kas tirdzniecībā Eiropā nonāks tikai tuvāko mēnešu laikā. Savukārt prezidentam šis automobilis tika speciāli pielāgots – tam ir uzstādīts atbīdāmais jumta pārsegs un stiprinājumi valsts karogam. Jāatzīmē, ka līdzīgu "Citroen" luksusa markas "DS" automobili izmantoja arī līdzšinējais prezidents Fransuā Olands savā inaugurācijas ceremonijā pirms pieciem gadiem.

"DS 7 Crossback" ir tehnoloģiski vissatīstītākais šīs markas automobilis. Tas izgatavots uz modulārās platformas, ir aprīkots ar diožu lukturiem, kas grozāmi līdz pat 180 grādu leņķī, tāpat tam ir adaptīvā balstiekārta ar sensoriem, kas nolasa ceļa virsmas profilu un laicīgi pielāgo amortizatoru cietību katram ritenim individuāli, līdzīgi kā "Mercedes-Benz" S-klases limuzīnā.

Sērijveida ražošanā "DS 7 Crossback" būs pieejams ar 130 līdz 230 zirgspēku jaudīgiem dzinējiem, kā arī hibrīda spēka agregātu, kas attīsta 300 ZS.



Fotogalerija ar sērijveida "DS 7 Crossback":

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!