Ķivere galvā, velo tiesības kabatā un skaidra izpratne par satiksmes noteikumiem, lai uz ceļa pasargātu ne vien sevi, bet arī citus. Tāds ir velosatiksmes dalībnieks jauno reklāmas talantu skatījumā.

Kopumā 21 jauniešu komanda no visas Latvijas piedāvājusi ironiskas, biedējošas, asprātīgas un arī nopietnas videoklipu versijas, popularizējot drošu veidu, kā pārvietoties ar velosipēdu, ļaujoties Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) sadarbībā ar biedrību "Go Beyond" un "If Apdrošināšana" izsludinātajam radošajam izaicinājumam "Pārspēj CSDD reklāmu – 2015!".

Žūrijas un arī pašu jauniešu vērtējumā pirmo vietu ieguvusi komanda "Hitimisho" no Alojas Ausekļa vidusskolas, kura sagatavojusi ironisku skatījumu tam (sk. video raksta ievadā), ka rūpes par savu drošību ir katra paša ziņā un nav jāpaļaujas uz apkārtējo viedokli.

Otrās vietas ieguvēji "Velo Duo" komanda no Maltas vidusskolas un Rēzeknes Valsts ģimnāzijas piedāvā emocionālu video klipu par smagajām sekām, kas draud vieglprātīgai attieksmei pret drošību uz ceļa.

Savukārt trešās vietas ieguvēji "2+3 = (jeb) Jāņa bērni" no Jāņa Čakstes Liepājas 10. vidusskolas atgādina, ka savai un apkārtējo drošībai uz ceļa savas tiesības un pienākumi jāzina visiem.

Velosipēds bieži vien jauniešiem ir pirmais transportlīdzeklis, ar kuru tiek iepazīta dalība satiksmē. Tāpēc CSDD ar partneriem aicināja 9. līdz 12. klašu skolēnus atraisīt radošo garu un likt lietā savu ikdienas pieredzi, lai apzinātu bīstamākās situācijas satiksmē, kurās var iekļūt velobraucējs – gan savas, gan apkārtējo neuzmanības dēļ.

Pirmo trīs vietu ieguvēji konkursā saņēma naudas balvas 600 eiro apmērā.

Jauniešu radītos video klipus vērtēja žūrija, kuras sastāvā bija CSDD, biedrības "Go Beyond" un "If Apdrošināšana" pārstāvji, kā arī Latvijā labākie reklāmu veidotāji. Žūrijas vērtējumu papildināja arī pašu konkursa dalībnieku balsojums par, viņuprāt, labākajiem darbiem.

Konkursss norisinās jau otro gadu un 2014. gada pavasarī 10. līdz 12. klašu audzēkņi radīja video klipu Jāņu kampaņai ar tēmu "Neļauj draugam sēsties pie stūres reibumā". Labākā klipa autoru komanda saņēma ne vien naudas balvas, bet arī iespēju redzēt, kā viņu radītā ideja pārtop reklāmas video klipā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!