Foto: Shutterstock

Klientu ērtībām CSDD papildinājusi informāciju par veidiem, kā pamatā bez maksas iegūt datus par citās valstīs reģistrētiem transportlīdzekļiem, šoreiz – par Nīderlandē reģistrēto transportlīdzekļu nobraukumu (odometru rādījumi) un tehnisko stāvokli (apskate).

Līdz ar to šobrīd jau pieejama informācija par automobiļiem, kas reģistrēti vai ir bijuši reģistrēti četrās valstīs: Lietuvā, Zviedrijā, Dānijā un Nīderlandē. Turpmāk šī informācija tiks papildināta; tā ir un būs pieejama CSDD mājas lapā.

Nīderlande

Nīderlandes Transportlīdzekļu reģistra mājaslapā, ievadot Nīderlandes transportlīdzekļa reģistrācijas numuru, bez maksas pieejama vispārēja informācija par transportlīdzekļa tehniskajiem (uzskaites) datiem, statusu (reģistrēts, eksportēts, ir vai nav izsludināts meklēšanā), apskates derīguma termiņiem, reģistrācijas datumiem, kā arī autoražotāja atsaukumiem.

Savukārt interneta mājaslapā, ievadot transportlīdzekļa VIN (Vehicle Identification Number), par maksu tiešsaistē pieejama informācija par Nīderlandē reģistrētu transportlīdzekli, ko pēc tam iespējams saņemt arī uz savu e-pasta adresi.

Šādā veidā varat iegūt informāciju par tehniskajiem (uzskaites) datiem, statusu (reģistrēts, eksportēts, ir vai nav izsludināts meklēšanā), apskates derīguma termiņu, reģistrācijas datumus, transportlīdzekļa fotogrāfijas, reģistrācijas un tehniskās apskates dokumentu kopijas un odometra rādījumus.

Lietuva

Informācija par Lietuvā reģistrētiem transportlīdzekļiem bez maksas pieejama Lietuvas Tehniskās apskates asociācijas mājaslapā. Ievadot auto VIN vai auto Lietuvas reģistrācijas dokumenta ("tehniskā pase") numuru, pieejama informācija par automašīnas marku, modeli, izgatavošanas gadu, spēkrata kategoriju un tā statusu Lietuvā.

Lietuvas Tehniskās apskates asociācijas mājaslapas sadaļā "TA istorija", pieejami dati par tehnisko apskati (par laiku kopš 2006. gada) un par odometra rādījumiem (par laiku kopš 2009. gada).

Zviedrija

Informācija par Zviedrijā reģistrētiem transportlīdzekļiem bez maksas pieejama Zviedrijas Transporta aģentūras mājas lapā. Ievadot transportlīdzekļa Zviedrijas reģistrācijas numuru, pieejama transportlīdzekļa tehniskā informācija un informācija par pēdējo fiksēto odometra rādījumu.
 
Dānija

Informācija par Dānijā reģistrētiem transportlīdzekļiem bez maksas pieejama Dānijas Muitas un nodokļu administrācijas mājaslapā. Ievadot transportlīdzekļa VIN vai transportlīdzekļa Dānijas reģistrācijas numuru, pieejama informācija par transportlīdzekļa vispārējo tehnisko stāvokli un pēdējo fiksēto odometra rādījumu.

Publiski pieejamie dati par citu valstu transportlīdzekļiem ir salīdzinoši vispārīgi, pamatā tie pieejami katras valsts valodā un CSDD negarantē to izcelsmi. Atsevišķos gadījumos par informāciju varētu būt jāmaksā atbilstoši konkrētā pakalpojuma sniedzēja noteiktajam.

Savukārt kopš pagājušā gada rudens CSDD nodrošinājusi, ka klienti bez maksas var iegūt informāciju par visās Latvijā veiktajās tehniskajās apskatēs fiksēto transportlīdzekļu nobraukumu – odometra rādījumiem, kā arī par pēdējās apskates datiem. Vairāk informācija par CSDD pakalpojumu atrodama e-pakalpojumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!