Foto: Publicitātes foto

Zviedrijas aviācijas uzņēmums "SAAB AB", kuram pieder arī automobiļu zīmols "SAAB", aizliedzis kompānijai "National Electric Vehicle Sweden" (NEVS) izmantot oriģinālo nosaukumu un markas logotipu automobiļiem, kas paredzēti Ķīnas tirgum, vēsta aģentūra "Automotive News".

NEVS, kas 2012. gadā iegādājās bankrotējušā autoražotāja "SAAB Automobile" aktīvus, noslēdzis divus vērienīgus darījumus par elektromobiļu ražošanu uz "SAAB 9-3" modeļa bāzes speciāli Ķīnas tirgum. NEVS decembrī parakstīja līgumu ar uzņēmumu "Panda New Energy" par 150 tūkstoš "SAAB" elektromobiļu piegādi 11 miljardu eiro vērtībā. Vēl 20 tūkstoš elektromobiļu līdz 2020. gadam tiks piegādāti kompānijai "Volinco".

2012. gadā "SAAB AB" atļāva kompānijai NEVS izmantot automobiļa markas nosaukumu, bet nedeva tiesības uz klasisko emblēmu ar grifa galvu. Tagad koncerns mainījis savu lēmumu attiecībā arī uz "SAAB" nosaukumu un turpmāk neļaus to izmantot NEVS kompānijai. Šis jautājums ir slēgts, paziņojis "SAAB AB" pārstāvis Sebastians Karlsons.

Zviedrijas un Ķīnas kopuzņēmums NEVS piegādās Ķīnas tirgum elektromobiļus uz "SAAB 9-3" modeļa bāzes. Automobilis būs aprīkots ar 140 zirgspēku jaudīgu elektromotoru un litija jonu akumulatoru komplektu. Elektromobilis no vietas līdz 100 km/h paātrināsies deviņās sekundēs un maksimāli sasniegs 200 km/h.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!