Foto: Privātais arhīvs
Kāds ķīnietis nolēmis mājup braukt ar velosipēdu, no Židžao pilsētas uz Cicikaru – attālums starp šīm apdzīvotajām vietām ir 1700 kilometru. Tomēr pēc ceļā pavadīta vesela mēneša atklājies, ka viņš ir 500 kilometrus no starta vietas, turklāt pretējā virzienā, vēsta izdevums "Shanghai Daily".

Vīrietis, kura vārds netiek atklāts, nolēmis apciemot savu ģimeni Ķīniešu Jaunajā gadā, kas šogad iestājas 28. janvārī. Židžao pilsētā ir viņa darbavieta, bet viņam nav pietiekamu finanšu līdzekļu, lai iegādātos vilciena vai lidmašīnas biļeti.

Ķīnietis nolēma izmantot velosipēdu un garajā ceļā devās pietiekami laicīgi – decembra beigās. Ņemot vērā, ka viņš neprot lasīt karti, paļāvās tikai uz garāmgājēju ieteiktajām virziena norādēm. Lai atpūstos un izgulētos, vīrietis apmeklējis interneta kafejnīcas.

20. janvārī Uhu pilsētā policija šo "tālbraucēju" apturēja tāpēc, ka viņš ar velosipēdu braucis pa šoseju, kas nav atļauts. Uzzinot brauciena galamērķi, policisti viņam atklāja, ka visu šo laiku braucis nepareizā virzienā – uz dienvidiem, nevis ziemeļiem.

Vīrietis ar visu velosipēdu tika nogādāts policijas iecirknī, kur, uzzinot aizkustinošo stāstu, policijas darbinieki viņam "sametās" naudu vilciena biļetei – pareizajā virzienā.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!