Foto: Publicitātes foto
Lai samazinātu vides piesārņojumu un veicinātu videi draudzīgu transportlīdzekļu izmantošanu, 13. oktobrī pie starptautiskā izstāžu centra Ķīpsalā atklās jaunu, publiski pieejamu elektromobiļu uzlādes vietu. Vienlaikus tajā varēs uzlādēt divus elektromobiļus.

Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība "BT 1" sadarbībā ar Bezizmešu mobilitātes atbalsta biedrību (BIMAB) atklās elektrisko automobiļu uzlādes vietu, kur autovadītājs varēs pieslēgt savu auto un patstāvīgi veikt uzlādi, turklāt par uzlādi nebūs jāmaksā.

"Mēs vēlamies parūpēties par tiem autovadītājiem, kuriem rūp apkārtējā vide un gaisa kvalitāte. Elektromobilis atšķirībā no iekšdedzes dzinēja dabai ir nesalīdzināmi draudzīgāks," norāda "BT 1" valdes priekšsēdētājs Viesturs Tīle un uzsver, ka uzlādes vietu trūkums ir būtiska elektromobiļu īpašnieku problēma, tādēļ daudzi autovadītāji neizdara izvēli par labu šim auto.

"Uzlādes stacijā pie izstāžu centra būs divas rozetes – uzlādes punkti; un uzlādes ātrums ir 10–15 nobraukuma kilometri stundā. Jaunajā uzlādes stacijā varēs uzlādēt arī elektriskos hibrīdautomobiļus. Informācija par uzlādes staciju tiks ievietota nacionālajā uzlādes vietu kartē latviešu un angļu valodā, kā arī starptautiskajos elektromobiļu navigācijas ierīču resursos," stāsta Bezizmešu mobilitātes atbalsta biedrības valdes priekšsēdētājs Arnis Bergs.

Mazas jaudas uzlādes punkta priekšrocība ir tā pieejamība un atrašanās elektromobiļa lietotājam nepieciešamā vietā, piemēram, tuvu pilsētas centram, pie kafejnīcas, pie viesnīcas, pie sabiedriskām celtnēm. Kopumā, ņemot vērā jauno uzlādes staciju Ķīpsalā, Latvijā ir 28 uzlādes stacijas ar dažādas jaudas pieslēgumiem, tajā skaitā 17 stacijas ir Rīgā.

Uzlādes stacijas atklāšana ievadīs Baltijā lielāko pasākumu energoefektivitātes, infrastruktūras un vides tehnoloģiju jomā – izstādi "Vide un enerģija 2016", kas no 13. līdz 16. oktobrim notiks Ķīpsalā.

Uzlādes vietu uzstādīja un apkalpos "BT 1".
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!