Foto: Kadrs no video

Pasaulē populārā automobiļu TV raidījuma "TopGear" ("Gāzi grīdā!") producents Oisins Timons (attēlā), kuram mēneša sākumā izcēlās konflikts ar pārraides vadītāju Džeremiju Klārksonu par nenoorganizētām siltām vakariņām pēc nogurdinošas darba dienas, pirmo reizi publiski komentējis konflikta situāciju.

Timons savā paziņojumā, ko publicējis izdevums "Irish Examiner", norāda, ka respektē raidsabiedrības BBC lēmumu nepagarināt darba līgumu ar Klārksonu. Tomēr viņš piebilda, ka raidījuma vadītājam ir "unikāls talants" un saprot "TopGear" fanus, kuri ir saskumuši, redzot Klārksonu aizejam.

"Es respektēju [BBC ģenerāldirektora] Hola secinājumus un esmu pateicīgs BBC par viņu rūpīgo un tajā pašā laikā ātro izmeklēšanu šajā nožēlojamā incidentā, neskatoties uz mediju intensīvo interesi un baumām," paziņojis producents.

""TopGear" komandā nostrādāju gandrīz desmitgadi, es mīlu šo raidījumu. Šajā laikā man ar Džeremiju bija pozitīvas un veiksmīgas darba attiecības, realizējot dažādus projektus. Viņš ir unikāls talants, un esmu pārliecināts, ka daudzi ir sarūgtināti, ka šovs beidzās tieši šādi," raksta Timons.

Arī aizskartā producenta advokāts Pauls Daniels norāda, ka aizvadītais mēnesis Timonam, viņa ģimenei un draugiem ir bijis vienkārši murgs. "Lai arī tā absolūti nav viņa vaina, Timons bija mediju ziņu centrā, tomēr spēja noturēt sevi ar godu un atturību," jurists skaidro tipiskā šī aroda manierē.

"Viņš [producents] vienkārši vēlas atgriezties darbā, kuru tik ļoti mīl BBC raidsabiedrībā. Viņš neplāno sniegt detalizētākus komentārus medijiem un laipni lūdz, lai viņa privātums tiktu respektēts," norāda Timona advokāts Daniels.

"Un būtiskākais – atgādinu, ka Lielbritānijas likumi aizsargā cilvēkus, kuri ir tikuši aizvainoti, diskriminēti vai fiziski aizskarti darbā. Visiem uzņēmuma darbiniekiem ir pienākums savus kolēģus aizsargāt no šādas rīcības," pamācoši skaidro jurists.

Britu tabloīdi mēļo, ka Klārksons savam īru kolēģim konfliktā esot veltījis arī repliku, kuru literārā latviešu valodā varētu tulkot kā "tu esi seksuāli izmantota īru vāverīte". Atgādinām, ka pērn Klārksons no BBC saņēma "pēdējo brīdinājumu" pēc tam, kad raidījuma ieraksta mēģinājumā auditorijas klātbūtnē izmantojis melnādainiem cilvēkiem angļu valodā netīkamu apzīmējumu, kas sākas ar burtu "n".

Jau vēstīts, ka 25. martā BBC paziņoja par līguma, kas noslēgsies šī mēneša beigās, nepagarināšanu ar Klārksonu. Savā paziņojumā raidsabiedrībās ģenerāldirektors Tonijs Hols norādīja, ka "lēmums netika pieņemts viegli" un apzinās, ka sabiedrībā tas tiks uzņemts ar "dalītu viedokli". Tomēr Klārksons esot "pārkāpis līniju" un BBC "nevarot piedot to, kas notika".

Klārksons no "TopGear" radījuma vadītāja amata tika atstādināts 10. martā uz izmeklēšanas laiku saistībā ar uzbrukumu producentam par laicīgi nenoorganizētām vakariņām pēc nogurdinošas darbadienas.

Klārksons oficiālo BBC paziņojumu vēl nav komentējis, tomēr pirms pāris dienām paziņoja, ka atlaišanas gadījumā tiesāsies ar raidorganizāciju. Žurnālists uzskata, ka BBC pret viņu izvērsusi "nomelnošanas kampaņu", bet solījis, ka "to tā neatstās".

Vienlaikus parādījušās ziņas, ka BBC sākusi filmēt jaunā šova "The Getaway Car" pilotepizodi. Pārraidē konkursa dalībnieki dodas uz ārzemēm, lai veiktu grūtus braukšanas uzdevumus.

Pagaidām nav zināms, kas notiks ar šīs sezonas "TopGear" raidījuma atlikušajām trim epizodēm, kuras ir jau nofilmētas un tām bija jāpiefilmē tikai studijas skati ar klātesošo auditoriju.

Pārējie divi "TopGear" vadītāji – Ričards Hamonds un Džeims Mejs – paziņoja, ka bez Klārksona raidījumu nevadīs, kaut arī tādu variantu uz izmeklēšanas laiku sākotnēji piedāvājis BBC.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!