Foto: Publicitātes foto

Kanādas izsoļu nams "RM Auctions" pārdošanā izlicis 1984. gada sportisko kupeju "Audi Sport quattro", kurš ir viens no retajiem labi saglabājušamies šī modeļa eksemplāriem. Izsoļu nams lēš, ka astoņus tūkstošus kilometru nobraukušo automobili izdosies pārdot par 350 līdz 475 tūkstošiem ASV dolāru (285 līdz 387 tūkstošiem eiro).

"RM Auctions" lotes aprakstā norāda, ka automobilis ir rūpīgi pārbaudīts un apkopts pie "Audi" oficiālā dīlera. Līdzšinējais spēkrata īpašnieks bija ASV mītošais japāņu izcelsmes auto kolekcionārs, kurš specializējas "Ferrari" markā. Visa šī 1984. gada "Audi Sport quattro" mūžā tam bijis vēl tikai viens īpašnieks, kura personība netiek atklāta.

30 gadus vecā "Audi Sport quattro" nobraukums ir tikai 8 237 km. Tas aprīkots ar 302 zirgspēku jaudīgu 2,1 litra pieccilindru turbomotoru, kas sajūgts ar piecpakāpju manuālo pārnesumkārbu. Vēl šim automobilim ir balstiekārtas šķērsstabilizatori un četrcilindru bremžu skavas.

"Audi Sport quattro" tika izgatavots 214 eksemplāros Pasaules rallija čempionāta B grupas sacīkšu automobiļa homologācijai. Šīs versijas automobilim riteņu garenbāze ir par 320 milimetriem īsāka nekā standarta "Audi Coupe", kas tirdzniecībā nonāca četrus gadus pirms tam.

Neskaitot jaudīgo motoru un saīsināto riteņu bāzi, "Audi Sport quattro" atšķiras arī ar vieglāku virsbūvi, jo priekšējie spārni, jumts un virsbūves aizmugurējie paneļi izgatavoti no kompozītmateriāliem.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!