Foto: Publicitātes foto

Visapmierinātākie ar savu automobili Krievijā ir BMW markas spēkratu īpašnieki – 88,5 procenti no viņiem apstiprinoši apgalvojuši, ka BMW pilnībā apmierina viņu vēlmes un vajadzības. Krievijas auto īpašnieku apmierinātību ar savu izvēli noskaidrojusi analītiskā aģentūra "Avtostat".

Aptaujas ietvaros tika intervēti aptuveni divi tūkstoši automobilistu, kuriem palūdza novērtēt savus spēkratus (ne vecākus par pieciem gadiem). Personīgais automobilis bija jāvērtē pēc 16 dažādiem kritērijiem, tostarp komforta, uzticamības, dinamiskajiem raksturlielumiem un ekspluatācijas izmaksām.

Apmierinātībā aiz BMW īpašniekiem cieši seko braucēji ar "Land Rover" (88,2%), "Lexus" (88%), "Mercedes-Benz" (87,3%) un plašāka patēriņa marku "Honda" (87%).

Savukārt vismazāk ar savu auto ir apmierināti "Daewoo" (66,9%), "Lada" (68,8%) un ķīniešu "Chery" (72,5%) automobiļu īpašnieki.

Pirms kāda laika aģentūra "Avtostat" līdzīgā aptaujā noskaidroja, ka ar auto servisu Krievijā visapmierinātākie ir "Lexus" īpašnieki (71%), kamēr vispiktākie par savas markas servisu bija "Lifan", "Geely" un "Daewoo" braucēji – tikai nepilni 30% no tiem bija apmierināti ar sava dīlercentra servisu.

Savukārt kādā citā "Avtostat" aptaujā tika noskaidrots, ka vislojālākie savai izvēlētajai markai ir "Mercedes-Benz" īpašnieki – 66% no viņiem arī savu nākamo auto izvēlēsies tās pašas markas. Reitinga lejasdaļā atkal bija ķīnieši un dienvidkorejieši – "Daewoo", "Chevrolet" un "Lifan", kurus atkārtoti pirkt būtu gatavs maksimums tikai katrs piektais automobilists.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!