Foto: Sputnik/Scanpix

Krievijas Perspektīvo pētījumu fonds plāno izstrādāt lidojošu automobili, vēsta "RIA Novosti" ar atsauci uz fonda vadošo tehnoloģisko konsultantu Janu Čibisovu.

"Mums ir nepieciešams lidojošais automobilis – tā vadības pieejamības un iespēju ziņā. Runa ir par pilnvērtīgu lidojošo aparātu, bet ar kravnesību un pilotēšanas ērtumu kā automobiļiem. Līdz šim ir bijusi milzīga starpība starp pilotu un automobiļa vadītāju. Šo starpību vajag novērst – tas ir virsuzdevums," paziņojis Čibisovs.

Krievu izstrādātais lidojošais automobilis tiktu izmantots kravas un pasažieru pārvadāšanai, bet tā maksimālā kravnesība būtu no simts līdz tūkstoš kilogramiem. Aparātam nebūs bezpilota funkcijas, bet gan tikai automatizēta vertikālās pacelšanās un nolaišanās sistēma 50 reiz 50 metru laukumā. Perspektīvo pētījumu fonds uzskata, ka tamlīdzīgu automobili varētu izmantot, piemēram, glābšanas operācijās.

Labākais piedāvājums tiks izvēlēts līdz 28. aprīlim. Projekta finansējumam ir atvēlēti trīs miljoni rubļu (47 tūkstoši eiro) uz 12 mēnešiem.

Krievijas Perspektīvo pētījumu fonds tika radīts 2012. gadā, lai ar zinātniskajiem pētījumiem un izstrādājumiem rūpētos par valsts drošību un aizsardzību. Pašlaik fonds strādā pie vairāk nekā 50 projektiem, kuriem radītas vairāk nekā 40 laboratorijas Krievijas vadošajās universitātēs, institūtos un aizsardzības uzņēmumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!