Foto: Reuters/Scanpix

Krievijas Aizsardzības ministrijas televīzijas kanāls "Zvezda" ceturtdien negaidīti piedāvājis darbu britu auto raidījuma "TopGear" ("Gāzi grīdā!") vadītājam Džeremijam Klārksonam, kura līgums ar raidorganizāciju BBC netiks pagarināts par uzbrukumu producentam.

Valsts telekanāls atbalsta armiju, taču tajā tiek demonstrēti arī dažādi izklaides raidījumi. Tā mājaslapā publicēta Klārksonam adresēta vēstule, kurā viņš aicināts uzņemties jauna auto raidījuma vadīšanu. Viņš aicināts ierasties Maskavā, lai pārrunātu piedāvājumu.

"Viņš atbildēs. Es nevaru sniegt atbildi viņa vietā," telekanālam sacīja Klārksona pārstāvis Daniels Rikss.

"Es varu tikai iedomāties, kā izskatītos krievu "TopGear". Tajā varētu piedalīties cars automašīnā par saprātīgu cenu!" Rikss joko e-pasta vēstulē, kas pārpublicēta telekanāla mājaslapā.

"Zvezda" gan to bija iztulkojusi tā, ka Klārksona pārraide varētu kļūt par "caru starp raidījumiem par saprātīgas cenas automobiļiem Krievijā".

"Cerams, ka viņš iemācīsies daudz jaunu lietu par mūsu auto industriju un mainīs domas, kad kļūs par "Zvezda" raidījuma vadītāju," optimistiski norāda televīzijas kanāls.

"Top Gear" pārraides skatās vairāk nekā 350 miljoni cilvēku visā pasaulē. Krievijā raidījums ir ļoti populārs.

Neilgu laiku Krievijā tika izrādīta licencēta vietējā versija, taču tā neizpelnījās skatītāju simpātijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!