Krievijas miljardieris Viktors Haritoņins, kuram pieder farmācijas uzņēmums "Farmstandart", nopircis divas trešdaļas akciju vācu kompānijā "Capricorn Nurburgring Besitzgesellschaft" (CNBG), kas šāgada martā paziņoja par Nirburgringas sacīkšu trases iegādi. CNBG vadītājs nespēja norēķināties ar trases iepriekšējiem saimniekiem un tāpēc savu daļu pārdeva Haritoņinam, vēsta izdevums "Wirtschafts Woche".

Šopavasar "Capricorn" – komplektējošo detaļu ražotājs autosacīkšu komandām – vienojās par Nirburgringas trases iegādi ar kompāniju NPMG, kas pārvaldīja leģendāro trasi pēc "Nuerburgring Automotive GmbH" bankrota. Darījuma summai bija jābūt 100 miljoni eiro, tomēr CNBG līdz šim no tā bija samaksājis tikai 23 miljonus eiro.

Kā tiek ziņots, Krievijas miljardieris izrādījis interesi par Nirburgringas trases iegādi, jo ir automobiļu un motorsporta cienītājs. Piemēram, šogad viņš Itālijas retro rallijā "Mille Miglia" piedalījās ar 1935. gada "Mercedes-Benz 500K".

Pēc "Forbes" datiem, Hartioņina aktīvi tiek vērtēti viena miljarda ASV dolāru apmērā.

Nirburgringa, dēvēta arī par "zaļo elli", ir viena no izaicinājumiem bagātākajām trasēm pasaulē. Trases aplis ir 20,8 kilometri un tajā ir vairāk nekā 100 līkumu – atšķirība starp trases augstāko un zemāko punktu ir 300 metri. Šis motorsporta komplekss atrodas 120 kilometru no Frankfurtes. Trases būvniecība tika aizsākta pagājušā gadsimta 20. gados un tajā aizvadītas arī F-1 sacīkstes.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!