Foto: Publicitātes foto
Gorkijas autorūpnīca (GAZ) saņēmusi atļauju Eiropas Savienībā (ES) tirgot komercauto saimes "GAZelj-Next" spēkratus.

Lai saņemtu ES sertifikāciju, Krievijas autoražotāja inženieri vairāk nekā gadu strādājuši pie jau pazīstamā modeļa uzlabošanas un izmēģinājumiem. Rezultātā tika panākta "GAZelj-Next" atbilstība 43 drošības standartiem, kā arī saņemti 113 starptautiskie sertifikāti.

Šobrīd GAZ meklē dīlerus, kuri varētu organizēt "GAZelj-Next" realizācijas un servisa tīklu ES tirgū. Prioritāri plānots apgūt Vācijas un Polijas tirgu, kamēr Turcijā šis Krievijas izcelsmes komerctransports oficiāli pieejams jau no 2012. gada.

Par GAZ apņēmību šo komercauto piedāvāt arī Eiropas tirgum tika paziņots pirms gada. Toreiz tika ziņots, ka automobilis atbildīs ekoloģiskajām normām "Euro 5" ar iespēju to pielāgot arī vēlāk gaidāmajiem, īpaši stingrajiem "Euro 6" standartiem.

Jaunās paaudzes "GAZelj-Next" komerctransports tiek ražots no 2013. gada aprīļa. Automobilis pieejams dažādos virsbūvju tipos, ieskaitot versiju ar kravas platformu, furgonu vai mikroautobusu. "GAZelj-Next" vietējā tirgū tiek komplektēts ar 2,8 litru benzīna motoru, kas attīsta 120 zirgspēku jaudu. Krievijā "GAZelj-Next" maksā no 725 tūkstošiem rubļu (15 548 eiro).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!