Foto: Publicitātes foto

Kompānija "AvtoVAZ" uzsākusi "Lada" automobiļu tirdzniecību Čīlē pēc 20 gadu pārtraukuma. Jaunais "Lada" dīlercentrs ir atvērts galvaspilsētā Santjago, kur ar to izplatīšanu nodarbosies "Renault-Nissan" importētājs.

Čīles tirgū tiks piedāvāts apvidus automobilis "Lada 4x4", paaugstinātās pārgājības universālis "Kalina Cross", sedans "Granta" un furgons "Largus".

Šogad "AvtoVAZ" plāno Čīlē realizēt 400 automobiļus. Lētākais būs "Kalina" modelis un tas maksās 7490 ASV dolārus (6390 eiro), bet dārgākais būs "Largus" – 8901 dolārs (7594 eiro).

Šobrīd jauno automobiļu tirgus Čīlē aug – pērn šīs Dienvidamerikas valsts iedzīvotāji iegādājās par 17,9 procentiem vairāk jaunu spēkratu nekā gadu iepriekš. Šī gada laikā "Lada" importētājs plāno atvērt vēl trīs šīs markas dīlercentrus.

"Lada" markas automobiļi šobrīd ir pieejami 30 pasaules valstīs, un eksports uz tām šogad (no janvāra līdz aprīlim) pieaudzis par 74 procentiem. Maijā "AvtoVAZ" iegāja arī Tunisijas tirgū. Savukārt Vācijas, Austrijas, Ungārijas, Slovākijas, Serbijas un Bulgārijas tirgum uzsāka jaunā "Lada Vesta SW Cross" universāļa piegādi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!