Kompānija "Land Rover" pārtraukusi leģendārā apvidus automobiļa "Defender" ražošanu, kas uz konveijera bez būtiskām izmaiņām pabija 68 gadus. Piektdien, 29. janvārī, pēdējie 15 šī modeļa spēkrati noripoja no britu autoražotāja konveijera Salihalā.

Starp šiem 15 pēdējiem spēkratiem bija arī "atvadu" modifikācija "Heritage". Šīs versijas apvidnieks atšķiras ar zaļu virsbūves krāsu un brezenta jumtu, līdzīgi kā pirmais "Land Rover Series I", kas Salihalā debitēja 1948. gadā.

"Land Rover Series", kas ražots trijās paaudzēs, ir "Defender" priekštecis. Ar "Defender" nosaukumu robustais "Land Rover" apvidnieks tiek ražots no 1983. gada un kopš tā laika nav piedzīvojis būtiskas izmaiņas. 2015. gadā no konveijera noripoja divmiljonais modeļa eksemplārs, kas izsolē tika pārdots par 400 tūkstošiem sterliņu mārciņu (526 tūkstoši eiro).

Nākamās paaudzes "Land Rover Defender" debitēs 2018. gadā. Jaunais modelis atšķirsies ar alumīnija platformu, pašbloķējošo diferenciāli uz katras riteņu ass un transmisiju ar pazeminātajiem pārnesumiem.

Jaunais "Land Rover Defender" tiks komplektēts ar "Ingenium" saimes turbopūtes četrcilindru benzīna un dīzeļa divlitru dzinējiem, kā arī V6 atmosfērisko un kompresormotoru. Nav izslēgts, ka vēlāk šī modeļa piedāvājumu papildinās sportiskā modifikācija "SVR", kā arī ekstremālā modifikācija smagam bezceļam.

Nākamās paaudzes "Defender" būšot pieejami pieci virsbūvju tipi, tostarp pikaps un piecdurvju modifikācija ar septiņām sēdvietām.

Jaunā "Defender" apvidus automobiļa ražošana tiks organizēta jaunā Salihalas rūpnīcā, kuras izveidē "Jaguar Land Rover" grupa ieguldīs miljardu mārciņu (1,32 miljardus eiro).
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!