Foto: Publicitātes foto
Latvijā pārdots pirmais "BMW i3" elektromobilis un to iegādājusies viesnīcu biznesa jomas pārstāve SIA "ALBE-A", izmantojot "Klimatu pārmaiņu finanšu instrumentu" finansējumu. Šo elektromobili uzņēmums plāno piedāvāt noīrēt jebkuram interesentam, kurš izmantos arī minētā uzņēmuma viesu namu pakalpojumus.

"BMW i3" elektormobiļa svinīgais pieņemšanas un nodošanas pasākumus norisinājās Jūrmalā pie restorāna "36. līnija". Pasākumā piedalījās ne tikai "ALBE-A" valdes loceklis Elmārs Brunovskis un Latvijas oficiālā "BMW" izplatītāja korporatīvās tirdzniecības vadītājs Dainis Lukaševičs, bet arī lūgtie viesi, kuriem bija iespēja šo "BMW i3" arī izmēģināt.

Pasākuma viesi bija no auto un viesnīcu nozares, tostarp Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācijas un "Baltic Taxi" valdes loceklis Jānis Naglis, "Hyundai Rotem" pārstāvis Latvijā Māris Gavars un SIA "Eko Auto Rent" pārstāvis Dainis Tropiņš. "ALBE-A" kopā ar "Eko Auto Rent" tuvākajā nākotnē plāno attīstīt ne tikai ekoloģisko, bet arī ekskluzīvo auto, ieskaitot "Lamborghini" un "Ferrari", nomu.

"BMW i3" aprīkots ar elektromotoru, kas attīsta 170 zirgspēku jaudu un konstantu 250 ņūtonmetru griezes momentu. Par papildus samaksu pieejams 650 kubikcentimetru motocikla dzinējs, kas attīsta 34 ZS. Tas paredzēts tikai akumulatoru uzlādei un tādējādi ļauj nobraucamo distanci palielināt līdz 300 km.

No vietas līdz 100 km/h "BMW" elektromobilis paātrinās 7,2 sekundēs, bet tā maksimālais braukšanas ātrums elektroniski ierobežots pie 150 km/h atzīmes.

Konkrētā "BMW i3" iegādes cena bija 54 tūkstoši eiro, ieskaitot PVN.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!