Foto: Publicitātes foto
Ceturtdien, 25. februārī, plašākai auditorijai tika prezentēts Latvijā radītais un izstrādātais auto un mājas viedpalīgs "Ernest". Risinājumu izstrādājusi pieredzējušu programmētāju, inženieru un profesionāļu komanda no Latvijas. "Ernest" aplikācija mobilajā ierīcē ļauj pārvaldīt, aizsargāt un izsekot visus motorizētos transportlīdzekļus un kontrolēt mājas, garāžu vārtus.

Latvijā radītais risinājums "Ernest", ar vienu aplikāciju ļauj aizsargāt un izsekot motorizētos transportlīdzekļus, kā arī kontrolēt – atvērt un aizvērt – mājas un garāžu vārtus.

Produkta ietvaros Latvijā tika izstrādāta gan aplikācija, kas ļauj veikt attālinātu pārvaldību, gan iekārta, kas pieslēdzama motorizētajām ierīcēm. "Ernest" ir izstrādāts uz "Bluetooth" protokola bāzes, kas nodrošina ātru ierīču savienošanos ar tīklu, turklāt tas darbojas ar ļoti zemu enerģijas patēriņu. Papildus tam, izstrādātā aplikācija ļauj pievienot neierobežotu daudzumu lietotāju, kas atvieglo tālvadības pults lietošanu ģimenēs un darba vietās.

Šobrīd ir izstrādāti trīs produkti "Home" – vārtu un barjeru atvēršanai mājā un darba vietā; "Basic" – "Bluethooth" imobilaizers un "Plus", kas iekļauj "Bluethooth" imobilaizeri, GPS risinājumus, statistikas uzskaiti un atgādinājumus.

Ierīce fiksē auto atrašanās vietu, pārvietošanās ātrumu un virzienu, izmantojot tajā iebūvēto GPS / GLONASS moduli. Projektu veidojusi profesionāļu komanda no Latvijas – Idejas autors Artūrs Pumpurs, radošais direktors Fions Dobins un stratēģiskais vadītājs Kristaps Siliņš. Savukārt par vizuālo dizainu parūpējusies viena no titulētākajām un pieredzes bagātākajām Latvijas grafiskajām dizainerēm Maija Rozenfelde.

Tāpat prezentācija savu viedokli par ierīci izteica autosportists un sporta kompleksa "333" vadītājs Haralds Šlēgelmilhs, kuram iepriekš bijusi iespēja izmēģināt testa ierīci. ""Ernest" izmantojam, sniedzot pakalpojumus klientiem, piemēram, "offroad" trases braucienu laikā apkārt teritorijai. Detalizēti varam sekot līdzi automašīnas braucienu rādītājiem – distancei, ātrumam, atrašanās vietai. No drošības viedokļa spējam kontrolēt pieeju darba automašīnām tikai autorizētam personālam."

"Savukārt, pateicoties "Ernest Home", esam optimizējuši mūsu teritorijas apsarga darbu, kurš ikvienā brīdī var doties teritorijas apgaitā, nevis pildīt vārtu vēršanas funkcijas. Tā ir funkcionalitāte un ērtums, ko neierobežotam lietotāju skaitam var sniegt viena aplikācija," atzīst Šlēgelmilhs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!