Foto: Travelnews.lv
Latvijā reģistrētais 1,8 miljonus eiro vērtais "Bugatti Veyron" tikšot izīrēts SIA "Jacob LV" klientiem, līdzīgi kā savulaik ekskluzīvais "Pagani Zonda" rodsters, ceturtdien raksta "Latvijas avīze" (LA) ar atsauci uz uzņēmuma vienīgā īpašnieka – Britu Virdžīnu salās reģistrētā "ADVIPRO GmbH Corp." – valdes locekli Dinu Zakmani.

Cik izmaksātu "Bugatti Veyron" noma, ja kāds to vēlētos, piemēram, savām kāzām, Zakmane "Latvijas avīzei" neatklāja. Jāatzīmē, ka dažādās Rietumeiropas pilsētās "Bugatti Veyron" noma maksā 9900 eiro dienā, liecina ekskluzīvo automobiļu nomas "King Rent" interneta mājaslapas informācija.

Kā pieļauj LA, tieši ar auto izīrēšanu uzņēmums, visticamāk, atradis plaisu likumdošanā, jo likums paredz, ka gadījumā, ja uzņēmums automobili iegādājas iznomāšanai peļņas nolūkos, tad auto uzturēšanas izdevumus var iekļaut SIA tiešajos izdevumos, ja ienākumi no nomas veido vismaz 90% no uzņēmuma apgrozījuma. "Jacob LV" kā darbības veidu izvēlējušies tieši šādu metodi.

Tāpat Zakmane neprecizē, kur ņemti aptuveni divi miljoni eiro šī superauto iegādei. "Bija uzkrājušies līdzekļi no citiem gadiem, kurus tagad izmantojām," avīzei sacīja uzņēmēja. "Lursoft" datubāze gan liecina, ka šis uzņēmums aizvadītos četrus gadus cietis tikai zaudējumus. Piemēram, 2015. gadā tas strādāja ar 30 136 eiro apgrozījumu un 85 618 eiro zaudējumiem.

Jau rakstījām, ka par "Jacob LV" uzņēmumu interesi izrādījis arī VID. Zakmane "Latvijas avīzei" apgalvojusi, ka neko nezinot par VID aktivitātēm attiecībā uz uzņēmumu, lai to prasot grāmatvedei. Savukārt "Jacob LV" grāmatvede LA raksta autoram atbildējusi, ka šo jautājumu nekomentēs.

Atgādinām, ka pirms tam "Jacob LV" plašāku atpazīstamību ieguva ar vairākus simtus tūkstošus eiro vērtā "Pagani Zonda Roadster F Clubsport" reģistrāciju Latvijā 2007. gadā. Pamatā gan šis auto tika novērots Monako ielās, kur tas vairākus gadus braukāja bez derīgas tehniskās apskates. Neilgi pirms pārdošanas 2016. gadā "Jacob LV" šim "Pagani Zonda" superauto uzlika individualizētās Latvijas transportlīdzekļu reģistrācijas numurzīmes "ZONDA", kuras tagad rotā "Bugatti Veyron" spēkratu.

Jāatzīmē, ka šī "Pagani Zonda" vērtība nepilnu 10 gadu laikā bija krietni pieaugusi, sasniedzot aptuveni divus miljonus eiro, kā liecina attiecīgās modifikācijas superauto pārdošanas sludinājumi pasaulē pēdējo gadu laikā.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!