Foto: Publicitātes foto
Aizvadītājā nedēļā Latvijā reģistrēts "Tesla Model S" elektromobilis, liecina portāla "Delfi" rīcībā esošā informācija. Kaut arī šis nav pirmais valstī reģistrētais elektropiedziņas spēkrats, tomēr tas ir Latvijā vienīgais "Tesla" markas modelis un tas ir atzīts par pasaulē visātrāko sērijveida elektromobili.

Latvijā reģistrētais "Tesla Model S" aprīkots ar elektromotoru, kas attīsta 270 kW (367 ZS) jaudu un konstantu 440 ņūtonmetru griezes momentu. Enerģiju motoram piegādā 85 kWh litija jonu akumulatoru komplekts. Elektriskais sedans līdz 100 km/h paātrinās 5,9 sekundēs un maksimāli sasniedz 200 km/h. Bez atkārtotas akumulatoru uzlādes elektromobilis spējīgs nobraukt līdz pat 480 km distanci.

Savukārt par pasaulē visātrāko sērijveida elektromobili atzīta šī modeļa "Performance" versija, kuras elektromotors attīsta 310 kW (421 ZS). Līdz 100 km/h šāds elektromobilis paātrinās 4,6 sekundēs un maksimāli sasniedz 212 km/h.

Amerikāņu "Tesla Motors" tikai nesen uzsāka savu spēkratu tirdzniecību Eiropā. Atkarībā no versijas (elektromotora jaudas un akumulatoru energoietilpības) šis modelis maksā 71 līdz 109 tūkstošus eiro. Vēlāk Eiropā gaidāma arī šī modeļa bāzes versija ar 60 kWh akumulatoru komplektu.

Visi "Tesla Model S" elektromobiļi saņem rūpnīcas garantiju astoņiem gadiem vai arī līdz 160 – 200 tūkstoš kilometru nobraukumam (atkarībā no versijas). Visdārgākajai versijai "Performance" nobraukuma ierobežojuma garantijas periodā nav.

Eiropā ir tikai deviņi "Tesla Motors" dīlera un servisa centri, no tiem Latvijai ģeogrāfiski tuvākie ir Skandināvijā (Oslo un Kopenhāgenā) vai Vācijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!