Foto: Publicitātes foto

"Mitsubishi Motors" oficiālais importētājs Latvijā SIA "MML Imports" uzsācis jaunā "Mitsubishi Outlander" "plug-in" hibrīdpiedziņas automobiļa (PHEV) jeb ar elektrību uzlādējamu hibrīdpiedziņas auto tirdzniecību Latvijā. "Mitsubishi Outlander PHEV" ir iespējams apskatīt un iegādāties SIA "Skandi Motors" auto salonā, un tā cena ir no 38 900 eiro.

Tā tirdzniecība Eiropā tika uzsākta 2013. gada nogalē, un kopš tā brīža Eiropā pārdoti jau vairāk kā 36 000 "Outlander PHEV" automobiļi. Gada laikā tas kļuvis par vispopulārāko "plug-in" automobili Lielbritānijā. Tāpat augsti šī modeļa tirdzniecības rādītāji ir tādās valstīs kā Nīderlande, Zviedrija, Norvēģija un Šveice.

"Mitsubishi Outlander PHEV" CO2 izmešu daudzums nepārsniedz 44 g/km, un degvielas patēriņš kombinētajā režīmā ir tikai 1,9 litri benzīna uz 100km, bet kopējais nobraucamais attālums ar pilnu degvielas tvertni un akumulatoriem, kombinējot visus trīs piedziņas režīmus, ir 824 km.

Pateicoties automobilī iestrādātajai mobilajai aplikācijai, ar telefona palīdzību iespējams attālināti aktivizēt automobiļa akumulatora uzlādi vai sēdekļu apsildi un citas funkcijas sev vēlamajā laikā.

Automobilim ir trīs piedziņas režīmi, kas ļauj ietaupīt maksimāli daudz elektroenerģijas dažādās situācijās. Braucot pilsētā, šis transportlīdzeklis izmanto tikai elektroenerģiju, bet pārslēdzas uz hibrīdrežīmu, kad nepieciešama papildu jauda, lai uzbrauktu kalnā vai strauji palielinātu ātrumu,– tādā gadījumā benzīna motors ražo elektrību, palīdzot elektromotoriem. Kad transportlīdzeklis ir uz lielceļa, tas pārslēdzas uz paralēlo hibrīdrežīmu.

Papildus trīs piedziņas režīmiem akumulatoru iespējams uzlādēt, izmantojot bremžu enerģijas rekuperācijas sistēmu, ko iespējams vienkārši kontrolēt ar transmisijas pārslēgšanas sviru, vai izvēloties akumulatora taupīšanas režīmu. Tāpat iespējams izmantot papildaprīkojumā pieejamo ātro lādētāju, kas īpašās uzlādes stacijās uzlādē akumulatoru (līdz 80%) vien 30 minūšu laikā.

"Mitsubishi Outlander PHEV" hibrīda spēka agregāts apvieno divlitru benzīna dzinēju (121 ZS), divus elektromotorus (katrs pa 60 ZS) un litija jonu akumulatoru komplektu (12 kWh), kas tikai ar elektroenerģiju ļauj nobraukt līdz 52 km distanci.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!