Foto: Reuters/Scanpix

Autoražotāja "Volkswagen" organizētajiem koriģējošiem pasākumiem dīzeļdzinējiem Latvijā auto īpašnieki piesakās kūtri, atzina "Moller Baltic Import SE" pārstāve Anda Budļevska.

Viņa gan skaidro, ka pašu koriģējošos pasākumus kompānija sāks martā. Lai pasākumu īstenošana noritētu veiksmīgi, problēmas skartie automobiļu modeļi ir iedalīti vairākās grupās.

Pēc dažām nedēļām tiks īstenoti koriģējošie pasākumi "2,0 TDI" dzinējiem. Problēmas skarto 1,2 litru dzinēju korekcija paredzēta otrā ceturkšņa beigās, savukārt, noslēdzot procesu, 2016. gada trešā ceturkšņa laikā pasākumi tiks īstenoti automobiļiem ar 1,6 litru dzinēju.

Kā ziņots, pēc tehnisko pasākumu īstenošanas automobiļi atbildīs piemērotajiem izmešu standartiem un mērķis ir to panākt, neietekmējot dzinēja jaudu, degvielas patēriņu vai veiktspēju.

Klientu ērtībām ir izveidota īpaša tīmekļa vietne, kur visi "Volkswagen" un "Audi" klienti var paši pārliecināties, vai viņu automobili skārusi dīzeļdzinēju problēma. Vietnē "recall.volkswagen.lv" un "recall.audi.lv" ir iespējams ievadīt automobiļa identifikācijas numuru, lai iegūtu precīzu informāciju. Turklāt automobiļu īpašniekiem būs pašiem jāpiesaka tikšanās ar sevis izvēlēto "Volkswagen" vai "Audi" partneri, lai viņu automobilim tiktu īstenoti tehniskie risinājumi. Koriģējošo pasākumu īstenošana notiks visa 2016. gada laikā.

Kā ziņots, "Volkswagen" pērn septembra beigās izraisīja globālu skandālu, kad uzņēmums atzina, ka pasaulē līdz pat 11 miljoniem automašīnu aprīkotas ar konkrētu dīzeļdzinēju tipu, kam uzstādīta kaitīgo izmešu falsificēšanas programmatūra.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!