Foto: Kadrs no video

Teksasas iedzīvotājam Endijam Hausam draud līdz pat 20 gadu ieslodzījums par apdrošināšanas krāpšanas gadījumu ar "Bugatti Veyron" superauto. Jau piecus gadus internetā joprojām populārs ar desmitiem miljonu skatījumu ir video, kurā aculiecinieks 2009. gada novembrī iemūžinājis "Bugatti Veyron" iebraukšanu sālsūdens lagūnā. Šomēnes incidenta vaininieks atzinies, ka ūdenī iebraucis apzināti, vēsta izdevums "The Lufkin News".

39 gadus vecais Hauss, kurš ir auto tirdzniecības uzņēmējs, 2006. gadā iegādājās "Bugatti Veyron" superauto par miljonu dolāru. Savukārt vēl par 20 tūkstošiem dolāru viņš iegādājies šī superauto apdrošināšanas polisi par 2,2 miljoniem dolāru. Trīs gadus vēlāk viņš šo superauto noslīcināja Meksikas līča lagūnā.

Šādi bojātu automobili atzina par neatjaunojamu. Turklāt autovadītājs pēc negadījuma it kā izbīļa dēļ aizmirsa noslāpēt motoru, tāpēc 15 minūtes vēlāk dzinējs pusotra metra dziļajā ūdenī noslāpa pats.

Kā savās liecībās apgalvoja auto īpašnieks, avārija notika tādēļ, ka viņš bija novērsis uzmanību no ceļa, sniedzoties pēc mobilā tālruņa. Savukārt, pēc citas versijas, Hauss mēģinājis izvairīties no sadursmes ar zemu lidojošu pelikānu.

"Bugatti Veyron" īpašnieks mēģināja iegūt apdrošināšanas atlīdzību, tomēr apdrošinātājs izmaksu atteicis, jo negadījumam bija aculiecinieks, kurš notikušo iemūžinājis video. Aculiecinieks apgalvoja, ka Hauss automobili iznīcinājis apzināti.

2011. gadā, izmantojot aculiecinieka video gūto popularitāti, auto īpašnieks vēlējies "Bugatti Veyron" vraku pārdot par pusotru miljonu dolāru – tikpat maksā jauns šāds spēkrats.

Tiesvedība starp abām pusēm ilga piecus gadus. Tā kā Hauss rezultātā atzinis, ka ūdenī iebraucis apzināti, tad tagad tiks uzsākta tiesvedība par apdrošināšanas krāpšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!