Lielbritānijā trešdien ar četrarpus gadus cietumsodu notiesāts vīrietis, kurš sarīkojis teju 100 autoavāriju, kuru rezultātā no apdrošināšanas kompānijām izkrāpti aptuveni 1,6 miljoni mārciņu (1,23 miljoni latu).

24 gadus vecais Mohammeds Patels prasīja 500 mārciņas (385 latus) par vienas avārijas sarīkošanu, par kurām krāpnieki no apdrošinātājiem saņēma vidēji 17 000 mārciņu (13 090 latu) lielas kompensācijas.

Policija pavēstīja, ka viņš laika posmā no 2005. līdz 2008.gadam sarīkojis vismaz 92 avārijas, katru reizi otru avārijā iesaistīto autovadītāju pārliecinot, ka vainīgs ir viņš.

Krāpnieciskā shēma atklājās, kad galvenajai šosejai A34 blakus esošās biroju ēkas darbiniekiem Čīdlā netālu no Mančestras radās aizdomas par regulārajām avārijām netālajā līkumā.

Viena no apkrāptajām firmām "AXA insurance" veica savu izmeklēšanu un sazinājās ar policiju. Detektīvi konstatēja, ka Patels tīši izraisījis avārijas savu "klientu" labā, strauji nobremzējot, lai aizmugurē braucošā mašīna nevarētu izvairīties no sadursmes.

Mančestras tiesā atklājās, ka par katru Patela izraisīto avāriju krāpnieki no apdrošināšanas kompānijām saņēmuši vidēji 17 000 mārciņu.

Patels pats par avāriju sarīkošanu ieguvis aptuveni 46 000 mārciņu (35 420 latu), kuras tērējis dāvanām draudzenei, divām luksusa automašīnām un ceļojumiem uz ārzemēm.

Spriedumus gaida vēla 24 krāpnieciskajā shēmā iesaistītie cilvēki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!