Foto: Publicitātes foto

"Mercedes-Benz" atsāks ražot pirmskara S-sērijas automobiļu detaļu ražošanu. Tas attiecas uz "S", "SS", "SSK" (attēlā) un "SSKL" modeļiem, kuri tika ražoti periodā no 1926. līdz 1932. gadam. Jaunās detaļas varēs iegādāties no "Mercedes-Benz Classic", kura ir autoražotāja klasisko automobiļu nodaļa.

No detaļām, kuru ražošana tiks atjaunota, ir starteris, "Bosch" aizdedzes sistēmas sadalītāja vāciņš, sadales vārpstas zobrati un benzīnsūkņa pievads. Tuvākajā laikā "Mercedes-Benz Classic" nodaļa paplašinās piedāvāto detaļu klāstu ar jaunu starteri citiem antīkajiem modeļiem un pat atjaunos ražošanā "Mercedes-Benz 540K" (W29) dzinēja cilindru bloka galvu.

Kā savā preses paziņojumā uzsver "Mercedes-Benz", visas šis detaļas tiks izgatavotas atbilstoši oriģinālajām skicēm, kas glabājas autoražotāja arhīvā, un tehnoloģijām. Piemēram, sadalītāja vāciņš būs izgatavots no beklīta, kas ir viens no agrīnajiem plastmasas paveidiem, bet starterus piegādāts tā pati kompānija, kura to darīja pirms 80 gadiem, – "Bosch".

"Mercedes-Benz" nav vienīgais, kas ražošanā atjaunojis detaļas saviem klasiskajiem modeļiem. Piemēram, "Porsche" sadarbībā ar "Pirelli" ražošanā ieviesa riepas ar klasisko protektora zīmējumu, jaunus interjera paneļus klasiskajiem "911" u.tml. Savukārt "Ford" ražošanā atjaunojis oriģinālā "Mustang" virsbūves.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!