Foto: Publicitātes foto

"Mercedes-Benz" markas automobiļu ražotāja muzejs Štutgartē uzsācis eksponātu tirdzniecību. Programma, kuras ietvaros jebkurš interesents var iegādāties klasisku automobili, nosaukta par "All Time Stars". Līdz šim iegādāties kolekcijas automobili pa tiešo no muzeja nebija iespējams.

"All Time Stars" programmas ietvaros "Mercedes-Benz" muzejs jau realizējis piecus automobiļus. Tomēr jāatzīmē, ka muzejs nepiedāvā iegādāties iespēju jebkuru no tā eksponātiem. Pašlaik automobiļu sarakstā ir seši eksponāti, kurus iespējams iegādāties. Vēl 12 automobiļi tiks izlikti pārdošanā vēlāk.

Visi eksponāti ir iedalīti trīs kategorijās – "Premium Edition", "Collectors Edition" un "Drivers Edition". Pirmajā no uzskaitītajām kategorijām ir klasiskie automobiļi ar mazu nobraukumu un "Mercedes-Benz" oriģinālo restaurāciju. Otrajā – retas speciālās versijas labā tehniskā stāvoklī no privātām kolekcijām. Savukārt trešajā – ikdienas automobiļi labā stāvoklī, bet kuriem vēl būtu jāpieliek roka.

Šobrīd "Mercedes-Benz" muzejs piedāvā divus "Premium Edition" kategorijas autmobiļus un četrus – no "Collector Edition". Pirmās kategorijas sarakstā ir 1998. gada "AMG CLK-LM" sacīkšu kupeja un 1929. gada "630 Kompressor" kabriolets. Sacīkšu automobilis ir ar pirmo šasijas numuru, tieši šis spēkrats piedalījās 1998. gada Lemānas 24 stundu sacīkšu kvalifikācijā. Šī automobiļa cenu muzejs atklāj tikai pēc pieprasījuma. Savukārt antīkais kabriolets maksā 850 tūkstošus eiro.

Tikmēr no "Collectors Edition" ir pieejami trīs sedani – 1979. gada "450 SEL", 1973. gada "280 SE" un 1994. gada "E60 AMG" –, kā arī 1992. gada "SL" kupeja. Vēlāk "Drivers Edition" kategorijā muzejs pārdošanā izliks 1982. gada kupeju "230 CE" un 1992. gada sedanu "200 D".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!