Pirms 125 gadiem Karls Bencs (Karl Benz) mainīja pasauli, 1886.gada 29.janvārī Berlīnes patentu valdē iesniedzot pieteikumu par "ar iekšdedzes dzinēju darbināmu transportlīdzekli". "Mercedes-Benz" bija dzimis. Kopš tā laika "Mercedes-Benz" pieder ap 80 000 vadošo izgudrojumu patentu. Tādēļ savu nozīmīgo jubileju "Mercedes" zīmols svin, atzīmējot "125! Inovācijas gadadienu".

"Domenikss" valdes priekšsēdētāja Benita Sadauska: "Esam lepni un gandarīti, ka Latvijā pārstāvam uzņēmumu, kura aizraušanās ar jaunām idejām šodien ir tik pat spēcīga, kā pirms 125 gadiem. Arī šajā jubilejas gadā mūsu klienti sagaidīs vairākas pārsteidzošas inovācijas."

Jubilejas gadadienā "Mercedes-Benz" īpašī uzsver savu būtību – izcilības un inovācijas līderis. Šo 125 gadu laikā uzņēmums ierakstījis savu vārdu pasaules vēsturē ar revolucionārām idejām. Sākot ar pirmo, 1886.gadā Karla Benca patentēto automobili, līdz pat mūsdienu eksperimentālajam prototipam "F 800 Style". "Mercedes" vairākas reizes ir pārdefinējis auto kvalitātes un dizaina standartus. Piemēram, 1934.gadā dzima "500 K" leģendārais rodsters, kas apvieno sportiskumu ar komfortu un eleganci. S-klases limuzīni jau kopš 1978.gada ir aprīkoti ar bremžu antibloķēšanas sistēmu ABS.

Vācijas pilsētā Štutgartē radītā zīmola jubileju atzīmēs ar vairākiem fascinējošiem pasākumiem – pie "Mercedes-Benz" muzeja Štutgartē tiks demonstrēta "Daimler" mākslas kolekcija; no maija līdz septembrim tiks demonstrēta izstāde ar nosaukumu "Māksla & Zvaigznes & Automobiļi", kurā tiks izrādīti vairāk nekā 160 modernās un mūsdienu mākslas eksponāti, kas atspoguļo "Mercedes-Benz" vēsturi un automobiļu dizainu, viens no tiem – leģendārās sērijas automobilis, ko pirms 25 gadiem radīja mākslinieks Endijs Vorhols (Andy Warhol), lai atzīmētu "Mercedes-Benz" 100 gadu jubileju. "Mercedes-Benz" muzejs ir vienīgā vieta pasaulē, kurā ir iespējams aplūkot 125 gados radīto automobiļu vēsturi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!