"Mercedes-Benz" izstrādājis jaunas tehnoloģijas automobiļu priekšējos lukturus "Digital Light", kuri ar starmešiem uz braucamās daļas var projicēt jebkādus simbolus un ātrāk reaģēt uz situācijas maiņu. Jau tuvākajā nākotnē šīs tehnoloģijas lukturi nonāks arī "Mercedes-Benz" sērijveida modeļos.

Katrā no "Digital Light" tehnoloģijas lukturiem ir iebūvēti miljons mazu spogulīšu, kuri gaismas kūli sadala daudzos sīkos "pikseļos". Procesu regulē speciāls elektroniskais bloks, ko "Mercedes-Benz" esot izstrādājis patstāvīgi.

Dators reālā laikā analizē automobiļa priekšā redzamo situāciju, ņemot informāciju no dažādiem sensoriem, un nodod tālāk komandas vadības elektronikai, kura pēc noteiktiem algoritmiem pielāgojas konkrētajai situācijai. Piemēram, lukturi spēj regulēt gaismas spilgtumu katram no miljons "pikseļiem" neatkarīgi vienam no otra.

Neskaitot tradicionālās adaptīvo lukturu iespējas, jaunā "Mercedes-Benz" optika spēj projicēt uz ceļa braucamās daļas dažādus simbolus. Piemēram, navigācijas sistēmas norādes vai distanci līdz nākamajam pagriezienam, atkārtot iepriekš redzēto ceļazīmi, brīdināt par šķēršļiem uz ceļa un izgaismot pamanīto gājēju vai velobraucēju.

Pagaidām nav zināms, kad "Digital Light" tehnoloģijas lukturi nonāks "Mercedes-Benz" sērijveida automobiļos.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!