Foto: Kadrs no video

Vācu koncerni "Volkswagen" (VW) un "Mercedes-Benz" automobiļu ražotājs "Daimler" plāno panākt, ka tehnoloģiju gigants "Google", kas izstrādājis operētājsistēmu automobiļiem, ierobežo privāto datu ievākšanu vai vispār atsakās no tā. Pēc šo uzņēmumu vadības vārdiem, šī iemesla dēļ starp autoražotājiem un operētājsistēmas izstrādātāju briest konflikts, vēsta aģentūra "Automotive News".

"Mēs savā produkcijā integrējam "Google" tehnoloģijas, tomēr tajā pašā laikā vēlamies būt savu automobiļu saimnieki. Konflikts rodas tāpēc, ka dati var tikt nodoti trešajām personām," intervijā "Automotive News" atklājis VW izpilddirektors Martins Vinterkorns.

VW ir viens no pirmajiem, kurš noslēdza līgumu ar "Google" par "Android Auto" sistēmas izmantošanu vācu koncerna automobiļos. VW kopā ar citiem autoražotājiem apvienojušies aliansē, kas apvieno "Google" klientus. Turklāt daži autoražotāji savos spēkratos plāno uzstādīt arī citas sistēmas – "Apple" izstrādāto "CarPlay" un "Microsoft" pielāgoto "Windows".

"Mercedes-Benz" šajā aliansē neiestājās, jo bija jau noslēdzis līgumu ar "Apple". Tomēr autoražotājs nenoliedz, ka tuvākajā nākotnē "Mercedes-Benz" automobiļos tiks piedāvāta izvēle no visām trim iespējamām operētājsistēmām.

Tomēr šādu sadarbību ar "Google", pēc "Mercedes-Benz" izpilddirektora un "Daimler" koncerna vadītāja Dītera Cetšes domām, traucē amerikāņu izstrādātāju politika privāto datu ievākšanā. Pēc Cetšes vārdiem, tas ir ļoti labi, ka vairāki autoražotāji izsaka šādas bažas, jo tādējādi stiprina savas pozīcijas attiecībā pret "Google".

Pašlaik "CarPlay" un "Android Auto" ir līderi pēc autoražotāju paziņojumu skaita par sadarbību. Automobiļiem izstrādātais "Windows" atpaliek no konkurentiem – par gatavību savos spēkratos uzstādīt "logus" paziņojuši tikai pieci autoražotāji – "Fiat", "Ford", "Infiniti", "Kia" un "Nissan", tomēr tajā pašā laikā saviem auto piedāvās arī sistēmas no "Apple" un "Google".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!