Foto: Publicitātes foto

Ņemot vērā cilvēku milzīgo ieinteresētību un atsaucību, Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD) sadarbībā ar Drošas braukšanas skolu (DBS) vismaz līdz janvāra beigām Biķernieku trasē ikvienam autovadītājam turpina piedāvāt bezmaksas drošas ziemas braukšanas konsultācijas.

CSDD un DBS eksperti nodarbību dalībniekiem skaidro drošas braukšanas pamatus, veido izpratni par bremzēšanas ceļa garumu, tā ietekmējošiem faktoriem ziemas apstākļos, par šķēršļu apbraukšanu un par to, kā izvairīties no sadursmes, ja bremzēšanas ceļš ir nepietiekams. Tāpat interesentiem tiek sniegti skaidrojumi par auto riepu stāvokli, to izvēli atbilstoši ikdienas braukšanas stilam.

"Tas nav izklaides brauciens, bet noderīga un praktiska informācija jebkuram autovadītājam, lai spētu uz ceļa izšķirošā brīdī pieņemt pareizo lēmumu," skaidro drošas braukšanas eksperts Normunds Lagzdiņš. "Nedēļas laikā mēs individuāli konsultēsim gandrīz 400 autovadītāju, kā arī vizuāli parādīsim, ko spēj izdarīt viņa auto uz slidena ceļa."

Nodarbības plānotais ilgums ir viena stunda. Pieteikties nodarbībā var pa tālruni 67025800 vai uz e-pastu info@bksb.lv.

Nodarbībā drīkst piedalīties jebkurš autovadītājs ar savu transportlīdzekli, kas aprīkots ar ziemas riepām, kuram ir derīga tehniskā apskate un obligātā civiltiesiskā apdrošināšana.

Nākamajā nedēļā nodarbības notiks:

  • pirmdien, 26.janvārī, no plkst. 14:00 līdz 19:00;
  • otrdien, 27.janvārī, no plkst. 14:00 līdz 19:00;
  • trešdien, 28.janvārī, no plkst. 16:00 līdz 20:00;
  • ceturtdien, 29.janvārī, no plkst. 16:00 līdz 20:00;
  • piektdien, 30.janvārī, no plkst. 16:00 līdz 20:00;
  • sestdien, 31.janvārī, no plkst. 12:00 līdz 18:00.

Pieteikto dalībnieku reģistrācija notiks pie BKSB biroja, S.Eizenšteina ielā 2; iebraukšana trasē – pa 8. vārtiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!