Foto: Publicitātes foto

Rīgas Motormuzeja Bauskas filiāle, sākot no 1. novembra, pāriet ziemas sezonas darba ritmā, kā arī aicina novembra svētkos apskatīt muzeja seno spēkratu kolekcijas īpašā svētku noskaņā.

No 1. novembra līdz 30. aprīlim Motormuzeja filiāle Bauskā strādās pēc ziemas sezonas darba laika. Muzejs būs atvērts no otrdienas līdz svētdienai un savus apmeklētājus šajās dienās gaidīs no pulksten 10 līdz 18. Pirmdienās muzejs būs slēgts apmeklētājiem.

Novembris ir Latvijas dzimšanas dienas mēnesis, tādēļ arī Rīgas Motormuzeja Bauskas filiāle aicina pavadīt šīs dienas īpašā svētku noskaņā – 3. un 4. novembrī muzejā viesosies pasākuma "Latviešu karavīrs laikmeta grožos" jaunsargi, skauti un gaidas. Īpašā svētku gaisotnē muzejs apmeklētājus gaidīs arī 11. un 18. novembrī.

Motormuzejā Bauskā apskatāma ievērojama militāro spēkratu kolekcija no Otrā pasaules kara, kā arī militārā tehnika, ar kuru Latvijas bruņotie spēki uzsāka savu atjaunoto darbību pēc valstiskās neatkarības atgūšanas 20. gs. 90. gadu sākumā.

Muzeja ekspozīcijā var iepazīt arī 20. gadsimta 30. gados Latvijas laukiem raksturīgās kuļmašīnas, traktorus, stacionāros dzinējus un zirglietas, kā arī 20. gs. otrajā pusē Latvijā izmatotus kravas auto un pilnpiedziņas vieglos automobiļus.

Spēkratu vēsturei veltītajā zālē var aplūkot pagājušā gadsimta 30. gadu populāros automobiļus un motociklus, kā arī daudzveidīgu padomju laiku automobiļu kolekciju un militāro tehniku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!