Foto: Publicitātes foto
1. maijā sporta kompleksā "333" norisināsies tradicionālais motošosejas sezonas atklāšanas pasākums "Streetfighters.lv motodiena", uz kuru aicināts ierasties ikviens interesents.

Šogad pasākums paredzēts visu veidu un stilu motociklu cienītājiem – gan dalībniekiem, gan skatītājiem. Uz trases asfalta, kā arī rallijkrosa trases notiks sacensības dažādu prasmju līmeņu motociklistiem.

Pasākumu atklās retro moto pirmais sezonas starts ar seno un vēsturisko motociklu parādes braucienu, atrakcijām (kalnā braukšana, minitreks) un izstādi visas dienas garumā. Turklāt pārtraukumā starp sacensībām retro motociklu cienītāji rīkos motobiatlona sacīkstes.

Savukārt pirmais sacensību starts – "Durka Racing" kausa pirmais brauciens. "Durka Racing" ir tradīcijām bagāta amatieru motosporta organizācija, kura rīko amatieru motošosejas sacensības jau kopš 2005. gada.

Šogad "Durka Racing" kauss notiks "Streetfighters" rīkoto pasākumu ietvaros un uz sacensībām aicināti amatieri, kuri gatavi cīnīties ar ātrākajiem un pieredzējušākajiem mazo trašu speciālistiem. Šīs sacensības jāuztver kā nākamais solis tiem dalībniekiem, kuri iemēģinājuši spēkus izklaides braucienā.

No šīm amatieru sacensībām nāk daudzi Latvijas un Baltijas čempionātu dalībnieki un laureāti. Šobrīd dalību sacensībās apstiprinājuši tādi braucēji kā pagājušā gada Baltijas čempionāta B1200 2. vietas ieguvējs Dankerts un citi.

"Vēja Brāļu" kausa izcīņa – sacensības čoperu vadītājiem savā vidē ar līdzvērtīgiem pretiniekiem.

Pārtraukumā starp braucieniem skatītājus un dalībniekus ar priekšnesumu izklaidēs viens no Latvijas labākajiem stantraideriem Lauris Klēbahs, kurš savas prasmes ir rādījis daudziem, arī F-1 Krievijas posma apmeklētājiem. Šoreiz Lauris ar rādīs ne tikai trikus ar superbaiku, bet arī ar triāla motociklu.

Izklaides brauciens jau tradicionāli paredzēts iesācējiem, kuriem gribas izmēģināt savus spēkus braukšanā pa trasi. Lai pasākumu padarītu interesantāku, dalībniekiem jānopelna pielaide startam, atrisinot āķīgu uzdevumu. Šī brauciena ietvaros ir atsevišķa ieskaite arī daiļā dzimuma pārstāvēm.

No sacensību disciplīnām īpaši jāizceļ "Supersport", jo šis brauciens ir tiešs ikdienas apstākļu pārbaudījums. Dalībniekiem ar ielas motocikliem būs jāspēj braukt ne tikai pa asfaltu, bet arī pa granti un pat jāpievar neliels tramplīns.

Moto divkauja ir disciplīna, kurā kartodroma līkumos sacenšas divi braucēji. Ar kopīgu startu jāveic viens aplis un uzvarētājs tiek tālāk, nākamajā kārtā.

Reģistrācija sacensībām, nolikums un informācija par treniņiem atrodama organizatoru mājaslapā streetfighters.lv.

Sacensību dienaskārtība:
8:30-10:00 Reģistrācija
10:10-10:40 Treniņš Kvalifikācija SuperSport
10:40-11:10 Treniņš Kvalifikācija Durka Racing Kauss
11:10-11:40 Treniņš Kvalifikācija Moto Divkauja
11:40 Pirmsstarta Sapulce
11:45 Retro moto/ Pirmais sezonas starts
12:00 Durka Racing pirmais brauciens
12:30 Vēja Brāļu kausa izcīņa
12:50 Stunt Show/ Retro Moto biatlons
13:10 Izklaides Brauciens
13:30 Durka Racing Otrais Brauciens
14:00 Streetfighters.lv SuperSport
14:30 Moto Divkauja
16:00 Apbalvošana.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!