Foto: Publicitātes foto

Kompānija "Land Rover" uzstādījusi ātrāko apļa laiku Nirburgringas trasē apvidus automobiļu ieskaitē. Britu autoražotāja testa pilotam šo leģendāro vācu sacīkšu trases 20 kilometru garo apli ar "Range Rover Sport SVR" izdevies nobraukt astoņās minūtēs un 14 sekundēs. Tas ir par 10 sekundēm ātrāk nekā līdzšinējam rekordistam "BMW X6 M".

"Land Rover" uzsver, ka rekorda braucienā tika izmantota "Range Rover Sport SVR" standarta versija, kāda nonāks arī tirdzniecībā. Britu sportiskais apvidus automobilis aprīkots ar 550 zirgspēku jaudīgu pieclitru V8 kompresormotoru. Šāds spēka agregāts tiek izmantots arī "Jaguar F-Type Coupe R" modifikācijā.

Automobiļa dinamiskie raksturlielumi pagaidām netiek atklāti. Pēc provizoriskas informācijas, "Range Rover Sport SVR" līdz 100 km/h spēs paātrināties mazāk nekā piecās sekundēs, bet tā maksimālais braukšanas ātrums sasniegs 265 km/h.

Šo visjaudīgāko "Range Rover" modifikāciju izstrādājusi autoražotāja jaunā nodaļa "Special Vehicle Operations", kuras uzdevums ir ne tikai izgatavot īpašas esošo modeļu versijas, bet arī klientu individuālos pasūtinājumus un rūpēties par markas klasiskajiem automobiļiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!