Foto: Publicitātes foto

Kompānija "Nissan" prezentējusi 1,5 litru trīscilindru benzīna motoru, kas attīsta 400 zirgspēku jaudu un 380 ņūtonmetru griezes momentu. Šis dzinējs tiks uzstādīts auto sacīkšu prototipa "ZEOD RC" hibrīda spēka agregāta sastāvā.

"ZEOD RC" debitēs šāgada 24 stundu Lemānas sacīkstēs un, pēc izstrādātāju vārdiem, kļūs par pirmo automobili šo sacīkšu vēsturē, kurš spēs nobraukt visu trases apli, neizmantojot iekšdedzes dzinēju.

Trīscilindru motora gabarīti ir 500 reiz 400, reiz 200 milimetru, tas sver tikai 40 kilogramu, un tā kloķvārpsta ir spējīga sasniegt līdz 7500 apgriezienu minūtē.

Ņemot vērā, ka šī motora jaudas attiecība pret masu ir 10 ZS uz vienu kilogramu, dzinējam šis raksturlielums ir labāks nekā 1,6 litru sešcilindru agregātiem, kas tiek uzstādīti šīs sezonas F-1 formulās.

Neskaitot trīscilindru dzinēju, "ZEOD RC" hibrīda spēka agregāta sastāvā būs arī elektromotors un piecpakāpju transmisija.

"Nissan" norāda, ka šajā sacensībām paredzētajā iekšdedzes dzinējā izmantotās tehnoloģijas vēlāk nonāks arī šīs markas sērijveida automobiļos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!