Foto: Publicitātes foto

No 1. jūlija Parīzes centrā būs aizliegts iebraukt automobiļiem, kuru pirmreizējā reģistrācija ir pirms 1997. gada (motocikliem – pirms 2000. gada). Šādu lēmumu varasiestādes pieņēmušas, lai mazinātu kaitīgo izmešu daudzumu pilsētas gaisā, raksta "Le Monde".

Aizliegums attiecas gan uz benzīna, gan dīzeļa dzinēja spēkratiem, kā arī vieglo komerctransportu (ar masu līdz 3,5 tonnām). Šādi transportlīdzekļi Parīzes centrā nedrīkstēs iebraukt no pulksten astoņiem rītā līdz astoņiem vakarā. Savukārt autobusiem un kravas automobiļiem, kas ražoti pirms 2001. gada, Parīzē aizliegts iebraukt jau no pērnā gada septembra.

Jau ziņots, ka no 2020. gada Parīzē atļaus braukt tikai tiem transportlīdzekļiem, kuru izplūdes izmeši atbilst vismaz "Euro V" normām, bet pašā centrā nedrīkstēs iebraukt spēkrati, kuru pirmreizējā reģistrācija ir līdz 2011. gadam.

Tāpat Francijas valdība plāno maksimāli samazināt ar dīzeļdzinēju aprīkoto automobiļu skaitu ceļu satiksmē, palielinot tiem nodevu apmēru. Vēl tiekot izskatīta iespēja, ka tiem Francijas automobilistiem, kuri attieksies no sava ar dīzeļdzinēju aprīkotā transportlīdzekļa, valsts piešķirs 10 tūkstoš eiro dotāciju elektromobiļa iegādei.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!