Foto: Publicitātes foto

Norvēģijas policija tur aizdomās britu raidījuma "TopGear" ("Gāzi grīdā!") komandu par ceļu satiksmes noteikumu rupju pārkāpumu. Raidījuma filmēšanas laikā viens no komandas automobiļiem paātrinājies līdz 244 km/h, vēsta Norvēģijas tālrādes kanāls "TV2".

Vietējās varasiestādes bija izsniegušas filmēšanas atļauju "TopGear" komandai. Saskaņā ar vienošanos raidījuma filmētāji drīkstēja slēgt taisnu ceļa posmu uz ne vairāk kā 12 minūtēm vienā piegājienā un tajā ar automobiļiem paātrināties līdz 140 km/h.

Tomēr kādā brīdī Norvēģijas ceļu kontroles administrācija pārbaudīja ātruma kontroles sistēmu vienā no šiem ceļa posmiem, kuros ātrums tiem fiksēts ar speciāliem indikatoriem asfalta segumā. Varasiestāde pamanīja, ka tieši laikā, kad tur notika "TopGear" filmēšana, kāds automobilis braucis ar 180 km/h, bet tūlīt pēc tam tunelī kāds traucies ar 244 km/h.

Norvēģijā izsniegtā atļauja "TopGear" filmēšanai uz koplietošanas ceļiem tika tūlīt apturēta līdz apstākļu noskaidrošanai. Ņemot vērā, ka policija nebija klāt filmēšanas laikā, bet pārkāpums netika fiksēts ar fotoradariem, raidījuma komandai palūdza noskaidrot, vai šis rupjais pārkāpums ir kāda no "TopGear" nodarījums.

Britu raidsabiedrība BBC jau reaģējusi uz šo incidentu un paziņojusi, ka "TopGear" rūpīgi sadarbojas ar policiju. Tāpat BBC preses paziņojumā norādīts, ka todien filmēšanā nebija "TopGear" vadītāji Mets Leblāns un Kriss Hariss, par trešo vadītāju Roriju Rīdu gan nekas paziņojumā nav teikts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!