Uzvarētājam vēl nav autovadītāja apliecības, viņam vēl nav 18 gadu, bet viņš ir 2010.gada labākais jaunais autovadītājs. Noslēdzies šā gada satiksmes drošības konkurss jauniešiem, kuri vēl nav ieguvuši autovadītāja apliecību.

"Gada jaunais autovadītājs 2010" finālā piedalījās 30 vidusskolas vecuma jaunieši no visas Latvijas, kuri iepriekš izcīnīja pirmās trīs vietas konkursa pusfināla turnīros.

Visu vasaru desmit dažādās Latvijas pilsētās – Jēkabpilī, Talsos, Rēzeknē, Ventspilī, Daugavpilī, Valmierā, Jelgavā, Liepājā, Rīgā un Gulbenē – notika konkursa pusfināla turnīri, lai svētdien Mūsas trasē pirmo trīs vietu ieguvēji no katras pilsētas cīnītos par titulu "Gada jaunais autovadītājs 2010".

Teorētiskajā kārtā un pusfināla uzdevumos galvenais uzsvars tika likts uz satiksmes drošību un braukšanas kultūru. Fināla dalībniekiem jau bija iespēja izbaudīt sacīkšu garu un pierādīt savas spējas lielākā ātrumā. Visiem finālistiem tika ekskluzīva iespēja izbraukt trasi kopā ar Latvijas Mobilā Telefona rallija komandas pārstāvjiem, brāļiem Neikšāniem, kuru iedvesmoti, jaunieši paši sēdās pie stūres konkursa automašīnai "Toyota Corolla".

Fināla uzdevumi no dalībniekiem prasīja arī lielāku precizitāti un spēju improvizēt, piemēram, cenšoties imitēt trokšņojošus pasažierus, tādējādi novēršot autovadītāja (arī sava konkurenta) uzmanību. Pasākuma īpašā viešņa, Latvijas labākā autosportiste, "Be Fast" instruktore Karlīne Štāla bija apkopojusi līdzšinējo pusfinālu raksturīgākās kļūdas un sniedza savus padomus jaunajiem autovadītājiem. Konkursa galvenais tiesnesis Mareks Dombrovskis atzina, ka fināla dalībnieki uzrādīja ļoti līdzīgus rezultātus, un izšķiroša nozīme šoreiz bija soda punktiem.

Pirmās vietas ieguvējam, Ventspils turnīra uzvarētājam Imantam Bitmetam pirms autovadītāja apliecības iegūšanas būs iespēja sevi pārbaudīt CSDD piešķirtajā izmēģinājuma eksāmenā. Viņam, tāpat kā vienīgajai meitenei, kura iekļuva finālā, Jēkabpils posma 2.vietas ieguvējai Rūtai Paužolei, tika īpašā balva – velosipēds. Savukārt trīs finālisti tika pie kartinga braukšanas apmācības Karlīnes Štālas vadībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!