Foto: Publicitātes foto

Visas līdzšinējā "Statoil" degvielas uzpildes stacijas (DUS) Latvijā pilnībā pārveidotas par "Circle K". Sešu mēnešu laikā pārvērtības piedzīvoja 80 stacijas un jaunā zīmola atklāšanas pasākumus apmeklēja vairāk kopuma nekā 160 000 cilvēku.

Staciju vizuālās pārvērtības bija pēdējā un klientiem redzamākā zīmola maiņas daļa. Tā tika veikta no maija sākuma līdz oktobra beigām. Zīmola maiņa Eiropā pabeigta arī Lietuvā, Igaunijā, Skandināvijā, tā turpinās Polijā un Krievijā, bet drīzumā tiks uzsākta Īrijā.

"Zīmola maiņa mums visiem ir lieliska un neatkārtojama pieredze. Procesā bija iesaistīti visi – gan biroja, gan DUS darbinieki, kuri dedzīgi stāstīja klientiem par pārmaiņām un paši rīkoja savu staciju atklāšanas svētkus. Protams, vēl būs nepieciešams laiks, lai cilvēki pierastu pie jaunā dizaina un nosaukuma un "Circle K" kļūtu par vienu no mīlētākajiem zīmoliem Latvijā. Taču esmu pārliecināta, ka tas izdosies, jo mēs turpināsim rūpēties par saviem klientiem, nodrošinot nemainīgi augstus apkalpošanas standartus, kā arī produktu un pakalpojumu kvalitāti," stāsta SIA "Circle K Latvia" Izpilddirektore Gunta Jēkabsone.

Vienas stacijas pārveidošanai vidēji bija nepieciešamas piecas dienas, kopumā nedēļas laikā pārveidojot vidēji četras DUS. Pārejot uz "Circle K" zīmolu, tika mainīts ārējais izskats – izkārtnes, kuru nomaiņai iztērēti materiāli 5 km garumā, mainītas sūkņu uzlīmes, kuru atjaunošanai bija nepieciešami 1700 m2 līmplēves. Tāpat nomainīta informācija veikalos, produktu iepakojumi, darbinieku formas, mārketinga materiāli, degvielas kartes, lojalitātes programma un īstenoti citi darbi.

Pāreja no "Statoil" uz "Circle K" ir viena no vērienīgākajām zīmola maiņām, kas līdz šim īstenota Latvijā.

Pēdējās "Statoil' zīmola DUS izkārtnes logotips ir pievienots Rīgas Motormuzeja kolekcijai. Tas demontēts no DUS Jelgavā, Satiksmes ielā 12.

Zīmola maiņa tika uzsākta 2014. gadā, kad tika nolemts uzņēmumam "Alimentation Couche-Tard" piederošo piecu zīmolu vietā pāriet uz vienotu "Circle K" zīmolu, kas tika pilnveidots, iekļaujot dažādus elementus no līdzšinējiem zīmoliem. Piemēram, jaunajā "Circle K" logotipā izmantota "Statoil" oranžā krāsa, bet līdzšinējais simbols – lāsīte – joprojām būs redzama "miles" degvielas logotipā. Kopumā šobrīd Latvijā ir 80 "Circle K" zīmola stacijas un viens veikals – tā ir daļa no starptautiska uzņēmuma ar turpat 15 tūkstošiem "Circle K" ērtas iepirkšanās veikaliem un degvielas uzpildes stacijām.

2012. gadā mazumtirdzniecības uzņēmumu "Statoil Fuel & Retail" pārņēma viens no pasaules lielākajiem ērtas iepirkšanās un mazumtirdzniecības uzņēmumiem no Kanādas "Alimentation Couche-Tard". Iegādājoties uzņēmumu, "Statoil" nosaukuma izmantošanas tiesības tika iegūtas uz ierobežotu laiku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!