Foto: Pixabay

OCTA nozarē kopējais izmaksāto atlīdzību apmērs šī gada pirmajos sešos mēnešos pieaudzis par 2,38 miljoniem eiro, savukārt vidējās atlīdzības izmaksas lielums par šajā pašā periodā notikušajiem ceļu satiksmes negadījumiem ir palielinājies par 54 eiro, liecina Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju biroja (LTAB) apkopotā statistika.

Salīdzinot ar 2016. gada pirmajiem sešiem mēnešiem, par 659 gadījumiem palielinājies notikušo ceļu satiksmes negadījumu (CSNg) skaits, par kuriem apdrošinātājiem iesniegti zaudējumu pieteikumi.

2017. gada pirmajā pusgadā apdrošināšanas atlīdzībās kopā izmaksāti 22,89 miljoni eiro, kas ir par 2,38 miljoniem eiro vairāk nekā tādā pat periodā pērn. Vidējās atlīdzības izmaksas lielums par šī gada pirmajā pusgadā notikušajiem apdrošināšanas gadījumiem bija 877 eiro, kas, salīdzinot ar tādu pašu periodu pērn, ir palielinājies par 54,37 eiro.

Rezultātā OCTA nozare pirmo pusgadu noslēdza ar 6,2 miljonu eiro zaudējumiem. "Nozare joprojām turpina strādāt ar zaudējumiem, tomēr ir vērojama situācijas stabilizēšanās, ko apliecina arī zaudējumu apmēra samazināšanās, salīdzinājumā ar pērnā gada pirmo pusgadu. Tas lielā mērā saistīts gan ar šogad novērojamo OCTA polišu cenu kāpumu, gan arī ar apdrošināšanas sabiedrību darbības efektivitātes palielināšanos," skaidro LTAB valdes priekšsēdētājs Jānis Abāšins.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!