Foto: Publicitātes foto

Ar ko brauc autoražotāja "Opel" priekšnieks? Lepnākais auto šīs markas laicīgajā piedāvājumā ir "Insignia" modelis. Iespējams, tieši šis modelis ir doktora Karla Tomasa Noimana dienesta auto. Tomēr viņa personīgajā īpašumā ir kas daudz interesantāks, kas tiks parādīts arī plašākai auditorijai.

Nākamajā nedēļā notiekošajā klasisko automobiļu izstādē Austrijā "Opel" cita starpā eksponēs arī 1967. gada izlaiduma "Diplomat A V8 Coupe", kas pieder autoražotāja valdes priekšsēdētājam Noimanam.

Šis "Opel" markai savulaik bija ļoti ekskluzīvs automobilis, kas no 1964. līdz 1967. gadam tika izgatavots tikai 347 vienībās. Turklāt autoražotāja šefa spēkrats ir pēdējais šīs modeļa eksemplārs, kas noripoja no "Karmann" rūpnīcas konveijera.

"Opel Diplomat A V8 Coupe" ir aprīkots ar 5,4 litru V8 motoru, kas attīsta 230 zirgspēku jaudu. Savulaik šis ekskluzīvais spēkrats maksāja 25 tūkstošus vācu marku – par tādu naudu varēja nopirkt septiņus "Volkswagen Beetle" automobiļus.

"Mani vienmēr ir sajūsminājušas "Diplomat" nenovecojuši elegantās virsbūves dizaina līnijas un leģendārais "Chevrolet" V8 motors," skaidro Noimans. "Šis automobilis man pieder jau vairāk nekā pusgadu, un katru reizi esmu priecīgs ar to izbraukt kādu līkumu".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!