Foto: Publicitātes foto

Pēc ikgadējā "Bonus - Malus" klašu pārrēķina palielinājies autoīpašnieku skaits ar zemāko riska jeb 17. "Bonus - Malus" klasi, kurā šobrīd ierindojas vairāk kā 70 000 autoīpašnieku, liecina Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju biroja (LTAB) apkopotie dati.

Veicot "Bonus - Malus" klases pārrēķinu, tiek ņemts vērā apdrošināšanas dienu skaits jeb periods, uz kādu ir apdrošināts transportlīdzeklis, un apdrošināšanas gadījumu jeb izraisīto ceļu satiksmes negadījumu (CSNg) skaits pēdējo 11 gadu laikā.

Kā liecina LTAB dati, pēc 15. septembra pārrēķina "Bonus - Malus" klase ir palielinājusies 33 000 autoīpašnieku. Savukārt par 11,8 % palielinājies autoīpašnieku skaits, kuriem ir piešķirta 17. "Bonus - Malus" klase.

""Bonus - Malus" dati lielā mērā kalpo par rādītājiem, cik lielu OCTA cenu auto īpašnieks maksās. Fakts, ka jau otro gadu no vietas palielinās to autoīpašnieku skaits, kuri ierindojas visaugstākajā "Bonus - Malus" klasē, liecina, ka autoīpašnieki kļūst apzinīgāki: mazāk izraisa negadījumus, kā arī regulāri iegādājas OCTA," skaidro LTAB valdes priekšsēdētājs Juris Stengrevics. "Autoīpašnieki sāk arvien vairāk apzināties braukšanas kultūras saikni ar OCTA un to, cik liela atšķirība ir cenu diapazonā, ko par OCTA maksās autoīpašnieks ar 1. "Bonus - Malus" klasi vai 17. Cenu starpība var atšķirties daudzos simtos latu," rezumē Stengrevics.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!