Foto: Publicitātes foto

Kompānijas "AvtoVAZ" lielākais akcionārs "Alliance Rostec Auto BV" izvēlējies jauno Krievijas autoražotāja prezidentu. No 1. jūnija par to kļūs bijušais "Dacia" markas vadītājs Īvs Karakatzanis (attēlā).

Savukārt līdzšinējais "AvtoVAZ" vadītājs Nikolajs Mors pildīs "Renault" vecākā viceprezidenta pienākumus Eirāzijas reģionā un saglabās direktoru padomes priekšsēdētāja vietnieka amatu.

Jaunais "AvtoVAZ" prezidents Karakatzanis savu karjeru "Renault" uzņēmumā uzsāka 1992. gadā loģistikas nodaļā. Vēlāk viņš kļuva par industriālo viceprezidentu Eirāzijas reģionā un viceprezidentu piegādes jautājumos. Līdz 1. jūnijam viņš joprojām pildīs "Renault" ģenerāldirektora pienākumus Rumānijā, kur atbild par uzņēmuma komerciālo un ražošanas darbību.

Līdz ar Karakatzanisa ienākšanu "AvtoVAZ" krievu autoražotājs plāno turpināt optimizēt izmaksas un paplašināt "Lada" modeļu gammu.

Atgādinām, ka Nikolajs Mors "AvtoVAZ" prezidenta amatā bija no 2016. gada marta. Šajā amatā viņš nomainīja Bo Andersonu, kurš šobrīd vada automobiļu komponenšu piegādātāja "Yazaki" nodaļu Eiropā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!