Foto: McLaren

F-1 komandas "McLaren" pilots Džensons Batons varētu kļūt par britu TV raidījuma "TopGear" vienu no vadītājiem, raksta izdevums "Daily Mail". Raidsabiedrība BBC jau esot vienojusies ar 35 gadus veco sacīkšu braucēju. Iepriekš Batons izteicies, ka apsverot sportista karjeras beigšanu.

Batons līdz šim ir divas reizes viesojies "TopGear" raidījumā, kad to vēl vadīja Džeremijs Klārksons, Ričards Hamonds un Džeims Mejs. Tāpat F-1 pilots esot labos draugos ar jauno "TopGear" galveno vadītāju Krisu Evansu.

Gan BBC, gan Batona pārstāvji atsakās oficiāli komentēt izskanējušās baumas. Tomēr Batons savulaik ir teicis, ka "jebkurā sportā māksla ir aiziet pareizajā laikā".

Džensonam Batonam šobrīd ir noslēgts līgums ar F-1 komandu "McLaren", kā ietvaros startēšana 2016. gada sezonā ir iespējama, bet ne obligāta atšķirībā no 2015. gada sezonas.

Šāgada F-1 čempionātā pilotu kopvērtējumā "McLaren" komandas braucēji ir pēdējās vietās, apsteidzot vien "Marussia/Manor" komandas pilotus. Džensonam Batonam ir seši punkti, Fernando Alonso - 11. Konstruktoru kausa izcīņā "McLaren" ar 17 punktiem ieņem priekšpēdējo, devīto vietu.

Jau vēstīts, ka 25. martā BBC paziņoja par līguma nepagarināšanu ar Klārksonu. Savā paziņojumā raidsabiedrībās ģenerāldirektors Tonijs Hols norādīja, ka "lēmums netika pieņemts viegli" un apzinās, ka sabiedrībā tas tiks uzņemts ar "dalītu viedokli". Tomēr Klārksons esot "pārkāpis līniju" un BBC "nevarot piedot to, kas notika".

Klārksons no "TopGear" radījuma vadītāja amata tika atstādināts 10. martā uz izmeklēšanas laiku saistībā ar uzbrukumu producentam par laicīgi nenoorganizētām vakariņām pēc nogurdinošas darbadienas.

Pārējie divi "TopGear" vadītāji – Ričards Hamonds un Džeims Mejs – paziņoja, ka bez Klārksona raidījumu nevadīs, kaut arī tādu variantu uz izmeklēšanas laiku sākotnēji piedāvājis BBC.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!