Londonā notikušajā 34.gadskārtējā "What Car?" Gada auto balvu pasniegšanas ceremonijā, ko sauc par auto industrijas "Oskariem", par 2011.gada labāko auto atzīts "Audi A1", kas ieguvis arī gada labākā mazauto titulu.

Kopumā "Audi" ieguva trīs "What Car?" apbalvojumus – labākais mazauto ("Audi A1"), labākā kupeja ("Audi TT") un "What Car?" gada auto ("Audi A1").

"Whatcar.lv" direktors Kārlis Auza atzīst, ka "aizvadītais gads auto jomā bijis viens no pašiem aizraujošākajiem – reti kad ir bijis tik daudz jaunu, interesantu modeļu, ražotājiem par katru cenu cenšoties pievērst pircēju uzmanību. Taču, domājot par jaunu auto, runa nav tikai par izvēli – nedrīkst aizmirst arī par kvalitāti, vērtību un braukšanas baudu. To visu "Audi A1" ir spējis apvienot."

Divus "What Car?" apbalvojumus ieguva "BMW" ("BMW 320d" kompakto biznesa auto segmentā un "BMW Z4" – rodsteru un kabrioletu segmentā), kā arī "Ford" ("Ford Mondeo" tika atzīts par labāko ģimenes auto un universāli).

Jaunais "SEAT Alhambra" tika atzīts par gada labāko minivenu, bet krosoveru kategorijā otro gadu pēc kārtas uzvaras laurus plūca "Peugeot 3008". Savukārt gada labākā apvidus auto titulu ieguva "Land Rover Discovery".

Savu pirmo godalgu vairāk nekā 30 gadu ilgajā "What Car?" pastāvēšanas vēsturē ieguva "Ferrari", ar "Ferrari 458 Italia" iegūstot gada labākā sporta auto balvu, šajā segmentā apsteidzot "Porsche", "Aston Martin", "Audi", "Mercedes-Benz" un "Lamborghini".

Par gada labāko luksusa auto tika atzīts S-klases "Mercedes-Benz", bet "Volvo" ieguva Drošības balvu par sistēmu, kas pamana uz ceļa iznākušus gājējus un automātiski nobremzē automašīnu.

2011.gada labākie auto (kategorija un uzvarētājs):

Mazauto – "Audi A1"
Mazie ģimenes auto – "Volkswagen Golf"
Ģimenes auto – "Ford Mondeo"
Kompaktie biznesa auto – "BMW" 3.sērija
Biznesa auto – "Jaguar XF"
Luksusa auto – "Mercedes-Benz" S-klase
Universāļi – "Ford Mondeo" universālis
Miniveni – "SEAT Alhambra"
Krosoveri – "Peugeot 3008"
Apvidus auto – "Land Rover Discovery"
Kupeja – "Audi TT"
Sportiskie hečbeki – "Renault Megane Renaultsport"
Sporta auto – "Ferrari 458 Italia"
Rodsteri un kabrioleti – "BMW Z4"
Drošība – "Volvo"
Gada auto 2011 – "Audi A1".

Atgādināsim, ka pērn par "What Car?" gada auto tika atzīts "Peugeot 3008", bet gadu iepriekš – "Ford Fiesta".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!