Foto: Publicitātes foto

Šajā nedēļas nogalē, no 23. līdz 25. martam, izstādē "Motocikls 2018" Ķīpsalā līdztekus sporta precēm un velosipēdiem, makšķerēm un medību piederumiem, laivām un jahtām apmeklētāji varēs aplūkot karstākās motociklu pirmizrādes, dizaina dzelzs rumakus, baikeru jaunumus, kā arī gremdēties atmiņās seno spēkratu ekspozīcijā.

Izstādes "Motocikls 2018" dalībnieku sarūpētie jaunumi iepriecinās gan rūdītus motobraucējus, gan entuziastus.

Jauna opera! "Ducati"

Tieši no rūpnīcas Itālijā uz izstādi Ķīpsalā ieradīsies karstākais jaunums moto pasaulē – ekskluzīvā "Panigale V4" un "V4 S" superbaika versijas. Pēc "Desmosedici MotoGP" parauga ir izstrādāts pirmais masveidā ražotais "Ducati" motocikls "Panigale V4", kas ir aprīkots ar četrcilindru dzinēju.

Jaunais "Panigale V4" piedāvā motosporta esenci vistīrākajā un pievilcīgākajā formā: uzlabots dizains, jauns dzinējs, vismodernākā šasija un novatoriska elektronika, tostarp kontrolētās slīdes funkcija. Pateicoties tai, gan uzņemot ātrumu, gan bremzējot, braucējs var veikt kontrolētu sānslīdi un nenokrist.

Šāds aprīkojums ir izstrādāts pēc "MotoGP" motociklu parauga, un šobrīd tas ir pieejams tikai "Ducati". Motocikls, kuru tikko martā sāka ražo, ir jau gandrīz izpārdots, turklāt gribētāji gaida rindā. Tādēļ Ķīpsalā tā būs ekskluzīva iespēja pamielot acis ar šo ekskluzīvo superbaiku.

Pirmizrāde – dizaina motocikls pankam

Lecīgs un pamanāms ir radošajā motodizaina darbnīcā "Metalhammers" tikko pabeigtais panku dizaina spēkrats, kam dots nosaukums "Exploited-Racer". Motocikls būvēts braukšanai gan pa pilsētas ielām, gan pa grants ceļiem.

Pilnībā renovētais dzelzs rumaks ir būvēts uz 1979. gada "Suzuki" bāzes. "Exploited-Racer" krūtīs pukst 105 zirgspēku dzinējs, un tas ļauj sasniegt 230 km/h. Visas detaļas, neskaitot dzinēju, riteņus, gaismas ierīces un riepas, ir izgatavotas Rīgā. Stils, praktiskums un nekā lieka.

Pola Espargaro sacensību mocis Ķīpsalā

Unikālu iespēju "Motocikls 2018" apmeklētājiem ir sarūpējis "Motofavorīts" – Ķīpsalā aci pret aci varēs aplūkot īstu "MotoGP" sacensību motociklu, ar kuru šosezon startēs KTM komandas sportists, slavenais motobraucējs Pols Espargaro. Viens no ātrākajiem un niknākajiem sacīkšu motocikliem "KTM RC16" attīsta 250 zirgspēku.

Mode mainās, klasika paliek

Ja esi īsts klasikas cienītājs, kam motocikls ir ne tikai pārvietošanās līdzeklis, bet arī mākslas darbs, tad tevi izstādē iepriecinās leģendārā zīmola "Royal Enfield" motocikli. To ražošanas vēsture ir pat senāka nekā "Harley-Davidson" un "Triumph" – tā aizsākās 1901. gadā Lielbritānijā.

Izstādē varēs aplūkot retro stila "Clasic" modeli, kas jau 50 gadus tiek ražots praktiski bez izmaiņām, un "cafe-racer" stila "Continental". Atšķirība pēdējam no citiem šāda stila spēkratiem, kas parasti tiek tūnēti darbnīcās, ir tikai tā, ka "Royal Enfield Continental" ir ražots rūpnīcā.

"Harley-Davidson" jubilejas jaunumi
Šogad "Harley-Davidson" spēkrati svin 115. jubileju, un šim faktam par godu klajā ir nākuši astoņi jauni "Softail" motociklu modeļi. Daži no tiem – "Fat Bob" un "Heritage Classic", kas ir aprīkoti ar jaudīgo "Milwaukee-Eight 114" dzinēju, – būs apskatāmi arī Ķīpsalā. Izstādes apmeklētāji varēs apskatīt arī limitētā jubilejas krāsojuma "Street Glide" un jaunāko "Harley-Davidson" veikumu – "Sport Glide".

Veltījums Latvijas simtgadei

Par godu Latvijas simtgadei biedrības "Retromoto" seno spēkratu entuziasti un kolekcionāri ir sarūpējuši vēsturisko spēkratu ekspozīciju "Ražots Latvijā". Velosipēdi, mopēdi jeb tautā sauktie plirkšķi, moto ķiveres, hokeja nūjas un vēl daudz kas cits, kas tolaik, kad "zāle bija zaļāka un saule spožāka", dzīvi darīja aizraujošāku, tagad trīs dienas būs apskatāms izstādē "Motocikls 2018" Ķīpsalā. Bērnības atmiņas vieniem, jaunatklāsme citiem.

Esi gatavs jaunajai motosezonai!

Lai jaunā motosezona būtu ne tikai jaudīga, bet arī droša, izstādē varēs konsultēties ar speciālistiem, kuri palīdzēs izvēlēties vispiemērotāko motociklu, motorolleru vai kvadriciklu. Ķīpsalā būs apskatāmi daudz un dažādu zīmolu motocikli: "Kawasaki" iepazīstinās ar jauno sporta motociklu "Ninja 400" iesācējiem un "Z900RS" klasiskā stila cienītājiem, kā arī piedāvās kvadriciklus un stāvus vadāmo ūdens motociklu "SXR".

Franču klasiskā stila motociklu zīmols "Mash" iepazīstinās ar tā jaunākajiem modeļiem. Kanādas zīmola "BRP" oficiālais pārstāvis Latvijā un Lietuvā "SDK" interesentiem prezentēs "Can-Am" kvadriciklus, rodsterus, sniega motociklus "Ski-Doo", "Lynx" un ūdens motociklus "Sea-Doo".

Turklāt izstādē varēs iegādāties arī motociklistu apģērbu, aksesuārus un citas motolietas. Savukārt tie, kuri vēl tikai sapņo par braukšanu ar motociklu, izstādē varēs pieteikties apmācībām motoskolās.

Vēl Ķīpsalā notiks funkcionālā fitnesa sacensības "Battle of Riga 2018", cīņu šova "King of Kings" ringa meiteņu skaistumkonkurss un sporta klubu paraugdemonstrējumi un konkursi.

Izstādes "Atpūta un sports", "Medības un makšķerēšana", "Motocikls" un "Baltic Boat Show" rīko Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība "BT 1".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!