Foto: Publicitātes attēli

Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD) ar jauniem video par vadīšanas eksāmenu C, BE un CE kategorijām, par braukšanu ceļu satiksmē u.c. papildinājusi informāciju par sagatavošanās iespējām virtuālajā vidē dažādu kategoriju transportlīdzekļu vadīšanas eksāmeniem.

Kopš augusta, kad CSDD izveidoja pirmos video par vadīšanas eksāmenu, šī sadaļa guvusi lielu klientu atsaucību un ir viena no visbiežāk apmeklētākajām CSDD interneta mājaslapā.

Līdztekus jau esošajām divām vadīšanas eksāmena daļām par transportlīdzekļa uzbūvi un figūru laukumu, vairākām kategorijām būtiski papildināta trešā daļa – par braukšanu ceļu satiksmē. Tā ir iespēja iepazīt vadīšanas eksāmenu, kas notiek reālā ceļu satiksmē un kurā CSDD inspektors vērtē iemaņas un prasmes sagatavoties braukšanai un vadīt transportlīdzekli. Šis eksāmena posms ietver dažādas satiksmes intensitātes un sarežģītības pakāpes ceļus apdzīvotās vietās, ārpus tām, kā arī patstāvīgo braukšanu, kur pretendentam ne mazāk kā piecas minūtes jāvada transportlīdzeklis pa paša izvēlētu maršrutu uz inspektora norādīto galamērķi. Kopējā braukšana ceļu satiksmē ilgst ne mazāk kā 25 minūtes.

Līdz ar to tagad ir pieejama plašāka un jaunāka informācija par dažādu kategoriju vadīšanas eksāmenu, kā arī video arhīvs:

  • A kategorija: transportlīdzekļa uzbūve, figūru laukums un braukšana ceļu satiksmē; 
  • B kategorija: transportlīdzekļa uzbūve, figūru laukums un braukšana ceļu satiksmē; 
  • C kategorija: transportlīdzekļa uzbūve un figūru laukums; 
  • BE kategorija: iebraukšana gabarītvārtos un vilcēja – piekabes atkabināšana un sakabināšana;
  • CE kategorija: iebraukšana gabarītvārtos un vilcēja – piekabes atkabināšana un sakabināšana;
  • video arhīvs: dažādi ar ceļu satiksmi saistīti video.

Virtuālais vadīšanas eksāmens ir bezmaksas pakalpojums, kas noder gan topošajiem autovadītājiem pirms autoskolas un CSDD eksāmeniem, gan jau esošajiem braucējiem, lai atkārtotu zināšanas par auto un drošu satiksmi. Informācija sagatavota, izmantojot CSDD eksāmenu auto.

CSDD atgādina, ka pirms kārtot autobraukšanas eksāmenu, topošajiem autovadītājiem, tāpat kā līdz šim, jāiziet apmācības autoskolā un jāsaņem atbilstoši apliecinājumi.

CSDD mājas lapā ir arī iespējas sagatavoties vai pārbaudīt zināšanas teorētiskajam eksāmenam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!