Foto: Kadrs no video

Ņemot vērā, ka Godzemes ķoniņiene jeb pamatiedzīvotāju ķēniņiene Ditta Rietuma nav brīvprātīgi ieradusies uz piemērotā administratīvā soda izciešanu, pašlaik viņa atrodas administratīvajā meklēšanā soda izciešanai, portāls "Delfi" uzzināja Valsts policijā.

Tas nozīmē, ka gadījumā, ja ķēniņiene tiks apstādināta par kādu ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumu, nonāks policijā saistībā ar jebkuru citu administratīvo pārkāpumu vai kā citādi nonāks policijas darbinieku redzeslokā, policijai būs tiesības ne vien noformēt protokolu par konkrēto pārkāpumu, bet ķoniņieni arī nekavējoties nogādāt izolatorā administratīvā soda izciešanai.

Jau rakstījām, ka 23. augustā Rīgas pilsētas Ziemeļu rajona tiesa Dittai Rietumai piesprieda trīs dienu administratīvo arestu saskaņā ar Administratīvo pārkāpumu kodeksa 175. pantu par "ļaunprātīgu nepakļaušanos policijas iestādes darbinieka likumīgam rīkojumam vai prasībai". Sods par šādu administratīvo pārkāpumu var būt līdz pat 15 diennaktīm arestā.

Rietumai uz soda izciešanu bija brīvprātīgi jāierodas 11. oktobrī Salaspils policijas iecirknī, tomēr viņa kārtējo reizi Latvijas varasiestāžu lēmumus vienkārši ignorēja.

Neskatoties uz to, ka Dittai Rietumai daudzo satiksmes noteikumu pārkāpumu dēļ ir autovadītājas tiesību liegums, viņa turpina braukāt ar savu "Audi A4 Avant", jo "strādā nācijas labā" un tādēļ esot "laicīgās varas nesodāma", kā vairākkārt pati to ir uzsvērusi savos video emuāros.

Ditta Rietuma plašu atpazīstamību sabiedrībā guva pēc pašas publicētā video, kur viņa, apturēta par kārtējo braukšanu bez derīgas automobiļa tehniskās apskates, policistiem atteicās rokās dot dokumentus un pat mēģināja bēgt.

Saistībā ar nepakļaušanos policijas darbinieku likumiskajām prasībām Dittas Rietumas lieta tika izskatīta administratīvajā tiesā, kura lēma, ka Godzemes ķoniņienei ir jāiziet psihiatriskā ekspertīze, lai varētu spriest, vai pārkāpuma laikā viņa bijusi pieskaitāma. Tomēr Rietuma 1. jūlijā norīkoto psihiatrisko ekspertīzi ignorēja un aicināja tiesnesi pašu uz to doties, lai "analizētu tiesu sistēmas psihopātiju".

Turklāt tas nav vienīgais Rietumas misēklis ar ceļu policiju. Ņemot vērā, ka pamatiedzīvotāju ķēniņiene uzskata, ka viņu nedrīkst sodīt, ķoniņiene ir iekūlusies nevienā vien problēmā ar policiju. Piemēram, pērnā gada vasarā par braukšanu apdzīvotā vietā par 41 līdz 50 km/h ātrāk nekā atļauts viņai tika piespriests 120 eiro naudassods. Tā kā sods nav nomaksāts, tiesu izpildītājs Rietumai bloķējis visus bankas kontus. Godzemes ķoniņiene nāca klajā ar paziņojumu, ka savus parādus vēlas nomaksāt ar koka sprungulīšiem jeb pašas emitēto valūtu – biriem. Tomēr tas viņai neizdevās, jo kreditori sprungulīšus atsūtīja atpakaļ.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!