Foto: Publicitātes foto

Dziedātājs Lauris Reiniks, TV dīva Ketija Šēnberga un atraktīvais raidījumu vadītājs Renārs Zeltiņš iesaistījušies CSDD satiksmes drošības iniciatīvā "Dusmīgs, toties dzīvs". Kampaņa aicina ikvienu būt sabiedriski aktīviem, nebūt malā stāvētājiem un dažādiem paņēmieniem atturēt draugus, paziņas, mīļotos cilvēkus no sēšanās pie stūres reibumā.

Lauris Reiniks, Ketija Šenberga un Renārs Zeltiņš piedāvājuši savas idejas, kā iedzīvināt kampaņas aicinājumu – "Pa labam, ar spēku vai ar viltību un jokiem – atturi līdzcilvēku no sēšanās pie stūres reibumā!"

"Apturēt iereibušu draugu no sēšanās pie stūres – ikviena pienākums!" saka TV dīva Ketija Šēnberga. Viņa piedāvā dzērājšoferi neitralizēt, ar platu un izturīgu līmlenti nolīmējot un tādējādi pilnībā bloķējot auto. Lauris Reiniks demonstrējis dzīvespriecīgu risinājumu – auto, tai skaitā logus, pilnībā aplīmējot ar krāsainām bumbiņām. Savukārt Renārs Zeltiņš iedvesmu smēlies armijas kamuflāžā un auto no dzērājšofera "paslēpis", ietinot to milzīgā tīklā.

"Šī, protams, ir vairāk simboliska akcija, tomēr ideja ir skaidra – reibumā pie stūres sēsties nevajag, un, ja kāds to nesaprot, pārējiem ir jāiesaistās!" rezumē Renārs Zeltiņš, piebilstot, ka "šādā situācijā nav jādomā par drauga aizvainojumu vai dusmām, bet jārīkojas tā, lai draudzība un kopīgās ballītes turpinātos vēl ilgi".

Lai atgādinātu ikvienam, ka nedrīkstam palikt vienaldzīgi un ļaut dzērājšoferim sēsties pie stūres reibumā, atraktīvie auto izvietoti sabiedriski aktīvās vietās ar plašu cilvēku plūsmu – pie t/c "Spice", t/p "Alfa", "Statoil" degvielas uzpildes stacijā Ulmaņa gatvē, kā arī pilsētas centrā iepretim dzelzceļa stacijas laukumam.

Šogad alkohola un citu apreibinošu vielu ietekmē notikuši 247 ceļu satiksmes negadījumi, kas ir par 15% vairāk nekā pērn šajā periodā. Zīmīgi, ka lielākoties pie stūres reibumā sēžas un negadījumos cieš gados jauni cilvēki, vienlaikus radot traumas vai atņemot dzīvību saviem līdzbraucējiem, liecina CSDD un Valsts Policijas (VP) apkopotā informācija.

Kampaņu "Dusmīgs, toties dzīvs" organizē CSDD, Satiksmes ministrija un VP. Kampaņa tiek finansēta no OCTA līdzekļiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!