Foto: Publicitātes foto

Vācijas autobūves koncerna "Volkswagen" luksusa automašīnu ražošanas struktūrvienība "Porsche" otrdien paziņoja, ka Ziemeļamerikā apturējusi ar dīzeļdzinējiem aprīkoto "Cayenne" modeļu tirdzniecību.

Kompānija norāda, ka pārtraukta 2014.-2016.gada "Cayenne" modeļu tirdzniecība, ņemot vērā ASV regulatoru pirmdien paustās apsūdzības, ka "Volkswagen" kaitīgo izmešu datu falsificēšanas programmatūru pēdējos trīs gados izmantojis arī lielākajos trīs litru dīzeļdzinējos.

"Volkswagen" jau atzinis, ka uzņēmums izmantojis šo programmatūru mazākos divu litru dīzeļdzinējos, ar kuriem aprīkoti aptuveni 11 miljoni automobiļu, kas ražoti no 2009.gada līdz 2015.gadam.

Taču ASV Vides aizsardzības aģentūra (EPA) izmeklēšanā atklājusi, ka vairākos sešu cilindru trīs litru dīzeļdzinējos, ar kuriem aprīkoti "VW Touareg", "Porsche Cayenne" un "Audi" 2014.-2016.gada modeļi un kas pārdoti Savienotajās Valstīs, arī tikušas izmantotas izmešu falsificēšanas programmatūras.

"Volkswagen" jau noraidījis apgalvojumus, ka arī trīs litru dīzeļdzinēji tikuši aprīkoti ar šo programmatūru.

"Volkswagen" septembra beigās izraisīja globālu skandālu, kad uzņēmums atzina, ka pasaulē līdz pat 11 miljoniem automašīnu aprīkoti ar konkrētu dīzeļdzinēju tipu, kuriem uzstādīta kaitīgo izmešu falsificēšanas programmatūra.

Šī programmatūra ieslēdz izmešu kontroli, kad tā konstatē, ka automašīnai tiek veiktas pārbaudes. Kontrole tiek izslēgta, kad automašīna piedalās satiksmē, tādējādi ļaujot tai radīt palielinātu izmešu apjomu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!