Foto: Publicitātes foto
Kompānija "Venturi Automobiles" oficiāli prezentējusi elektromobili "VBB-3", kā izstrādi atbalstījis Monako princis Alberts II un Ohaio universitāte. Izstrādātāji šo spēkratu sauc par "pasaulē visjaudīgāko elektromobili" un plāno ar to uzstādīt jaunu braukšanas ātruma rekordu.

"Venturi VBB-3" izstrādē veltīts vairāk nekā divu gadu darbs. Spēkrats aprīkots ar diviem elektromotoriem, kas kopumā attīsta 3000 zirgspēku jaudu un 2800 ņūtonmetru griezes momentu. Izstrādātāji cer, ka šis bolīds spēs sasniegt 600 km/h ātrumu. Ideālos apstākļos saskaņā ar aprēķiniem tas varētu paātrināties līdz pat 700 km/h.

Pirmie "Venturi VBB-3" izmēģinājuma braucieni bija plānoti šonedēļ uz izžuvuša sālsezers virsmas Bonevilā, ASV. Tomēr Starptautiskā automobiļu federācija (FIA) tos atcēla slikto laika apstākļu dēļ. Tagad rekorda brauciens plānots tuvāk gada beigām.

Atgādinām, ka līdzšinējo braukšanas ātruma rekordu elektromobiļiem arī uzstādījis "Venturi". 2010. gadā 800 ZS jaudīgais bolīds "VBB-2.5" spēja sasniegt vairāk nekā 480 km/h ātrumu.

Savukārt absolūto braukšanas ātruma rekordu uz sauszemes plāno uzstādīt briti ar reaktīvo automobili "Bloodhound SSC", līdzšinējo rekordu 1227,667 km/h uzlabot līdz vismaz 1600 km/h.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!