Foto: DELFI

Ceturtdien, 30. jūlijā, "Mercedes-Benz" markas oficiālā izplatītāja SIA "Domenikss" salonā, Rīgā, tika prezentēts jaunais markas modelis "GLE Coupe". Prezentācijas video tiešraide bija vērojama arī portālā "Delfi".

"Domenikss" prognozē, ka pieprasījums pēc luksusa un "premium" modeļiem tuvākajos gados Latvijā pieaugs, palielinot "Mercedes-Benz" tirgus daļu gan apvidus, gan luksusa klases segmentos.

Jau 2015. gada pirmā pusgada "Domenikss" vieglo pasažieru automobiļu tirdzniecības rādītāji apliecina "Mercedes-Benz" tirgus daļas pieaugumu. Šā gada sešos mēnešos Latvijā reģistrēti 138 "Mercedes-Benz" automobiļi. Šā gada populārākie modeļi ir ML, S-klase, kam seko GL modelis, E-klase un GLK.

"Mercedes-Benz GLE Coupe" jau ir pieejams tirdzniecībā Latvijā; tā cena ir, sākot no 67 680 eiro.

"Mercedes-Benz GLE Coupe" modelis pasaules pirmizrādi piedzīvoja gada sākumā Detroitas autoizstādē un tirgū šis apvidnieks konkurēs ar "BMW X6" modeli.

4,9 metrus garais "Mercedes-Benz GLE Coupe" tapis pēc "Concept SUV Coupe" motīviem. Sērijveida modelis tapis uz modernizētās M-klases apvidnieka platformas, bet no tā atšķiras ar pārveidotu balstiekārtu un stūres sistēmu, kas pielāgota labākai vadāmībai.

Sākotnēji jaunais "Mercedes-Benz" modelis būs pieejams ar benzīna un dīzeļa motoriem, kuru jauda atkarībā no versijas ir 258 līdz 367 zirgspēki. Dārgākā versija "GLE 450 AMG" būs pirmais "Mercedes-AMG" produktu līnijā, kas konkurēs ar "Audi S" un "BMW M Performance" analoģisko piedāvājumu.

Sportiskajam "GLE 450 AMG", kas aprīkots ar trīslitru V6 biturbo benzīna motoru (367 ZS, 520 Nm) pilnpiedziņas sistēmā "4Matic" vilkme tiks novadīta vairāk par labu aizmugurējiem riteņiem – proporcijā 40:60, kamēr pārējām modifikācijām ("GLE 350 d" un "GLE 400") vilkme tiks sadalīta vienādi. Automobilis būs pieejams ar 20 līdz 22 collu riteņiem.

Centrālajā konsolē autovadītājs varēs izvēlēties kādu no "Dynamic Select" sistēmas braukšanas režīmiem – "Individual", "Comfort", "Slippery", "Sport" un "Sport+", kas attiecīgi elektroniski pielāgo motora, pārnesumkārbas, balstiekārtas un stūres sistēmas darbību.

Vēlāk gaidāma arī "GLE 63 AMG" sportiskā versija, kas iegūs V8 biturbo motoru un konkurēs ar "BMW X6 M".
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!